Iazurile din Borşa, inspectate de autorităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima întâlnire a Comisiei Judeţene de Inventariere a Depozitelor de Steril şi a Depozitelor Industriale a avut loc astăzi, 10 iulie. Comisia a fost înfiinţată săptămâna tecută, printr-un Prdin al prefectului judeţului şi va inspecta, pentru început, iazurile din Borşa.

Comisia va avea rolul de a inventaria depizitele de steril şi depozitele industriale. Potrivit informaţiilor Prefecturii Maramureş,  prima ieşire în teren va avea loc mâine, 11 iulie, la Borşa.

Tot cu aeastă ocazie s-a stabilit componenţa echipei care se va deplasa în teren. De asemenea, prefectul Sebastian Mihai Lupuţ s-a consultat cu membrii comisiei în vederea unor viitoare discuţii pe care le va purta cu reprezentanţii Ministerului Economiei şi ai Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, pe teme care privesc detalii concrete ale activităţii Comisiei Judeţene.

La prima şedinţă au luat parte prefectul Sebastian Mihai Lupuţ, subprefectul Gavriş Ardelean, reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului – Judeţul Maramureş,  Consiliului Judeţean Maramureş, ai Agenţiei de Protecţie a Mediului, Gărzii de Mediu, Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, ai SC Remin, ai Direcţiei Silvice Maramureş, ai Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă “Gheorghe Pop de Băseşti”.

Judeţul Maramureş a avut o industrie minieră bogată, iar în urma acesteia activităţi au rămas 17 iazuri de decantare şi peste 100 de halde de steril.

Mineritul s-a închis în 2006, însă haldele continuă să polueze cu metale grele pentru sute de ani. Conform specialiştilor, metalele grele pot să rămână în sol până la 400-500 de ani. La Borşa au rămas în urma mineritului cinci iazuri.
 


Mai puteţi citi:

Celebrul Harvey Keitel, în vizita la casa mamei din Maramureş. Cu cine a promis actorul că va împărţi pălinca pe care a primit-o de la localnici

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite