Bacalaureat 2015 Română Maramureş. Ce subiecte au picat la BAC

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 4000 de elevi dau luni Bacalaureatul în Maramureş  Foto: Arhiva Adevarul
Peste 4000 de elevi dau luni Bacalaureatul în Maramureş  Foto: Arhiva Adevarul

Bacalaureat 2015 Română. Astăzi se dă prima probă scrisă la examenul de Bacalaureat, cea de Limba Română. Peste 5000 de absolvenţi de liceu s-au înscris la BAC anul acesta. Adevărul vă prezintă subiectele, dar şi rezolvarea lor, la puţin timp după începerea examenului.

UPDATE Subiecte Română Uman

Subiecte Bacalaureat 2015 Română UMAN
Subiecte Bacalaureat 2015 Română UMAN

 

Subiecte bune Real Bacalaureat 2015 Română
Subiecte bune Real Bacalaureat 2015 Română

Bacalaureat 2015 Română

Examenul de Bacalaureat din 2015 a debutat cu proba scrisă la Limba Română. În Maramureş s-au înscris pentru examenul maturităţii 4.300 de elevi şi sunt organizate 13 centre de examinare. Ca noutate, faţă de anul trecut, în acest an lucrările elevilor maramureşeni vor fi corectate în alt judeţ. ”Aceasta este o nouă procedură, noi nu ştim încă în ce judeţ vor fi corectate lucrările elevilor din Maramureş. Tot ce ştim până acum este că  evaluarea se va face în alt judeţ”, spune Camelia Bogdan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş.  

Accesul în sala de examen, numai cu buletinul

Potrivit edu.ro, candidaţii au dreptul să susţină examenul de Bacalaureat, fără taxă, de cel mult două ori. Accesul candidaţilor în săli este permis pe baza actului de identitate, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei. Se interzice candidaţilor să pătrundă în sală cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare. Asistenţii vor verifica respectarea acestei prevederi înainte de aducerea subiectelor în săli.

Nerespectarea acestor dispoziţii duce la eliminarea din examen a candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, şi, după caz, la sancţionarea asistenţilor. Înainte de aducerea subiectelor în săli, asistenţii vor explica elevilor modul de desfăşurare a probei şi modul de completare a datelor personale pe foaia tipizată.

Candidaţii se aşează câte unul în bancă, în ordine alfabetică, în funcţie de disciplina şi de tipul de subiect primit, conform listelor afişate. Colţul colii tipizate va fi lipit, după distribuirea subiectelor în săli, numai după ce asistenţii din săli au verificat identitatea candidaţilor, după completarea corectă a tuturor datelor prevăzute şi după ce aceştia semnează în interiorul porţiunii care urmează a fi sigilată.

Colţurile lucrărilor vor fi lipite numai după ce candidaţii au început să scrie pe foaia de concurs rezolvarea subiectelor. Procedura anterioară se repetă pentru toate colile tipizate utilizate de candidat pentru a redacta lucrarea. Candidaţii vor primi atâtea coli tipizate şi ciorne marcate cu ştampila “Bacalaureat 2011 – C.E.” câte le sunt necesare. Înscrierea numelui candidatului pe foile tipizate în afara rubricii care se sigilează, precum şi orice alte semne distinctive, care ar permite identificarea lucrării, atrag după sine anularea lucrării scrise respective.

Calendarul examenului de Bacalaureat 2015

29 iunie 2015 Limba şi literatura română  – probă scrisă

30 iunie 2015 Limba şi literatura maternă– probă scrisă

1 iulie 2015 Proba obligatorie a profilului– probă scrisă

3 iulie 2015 Proba la alegere a profilului şi specializării– probă scrisă

Notele la Bac 2015 vor fi afişate în 6 iulie 2015, până la ora 12.00, iar între orele 12.00 şi 16.00 sunt doar patru ore în care se pot depune contestaţiile. Rezultatele finale la Bac 2015, după rezolvarea contestaţiilor, vor fi afişate în 10 iulie 2015.

Rezolvări Subiecte Bacalaureat 2015 Română

Aşa cum v-a obişnuit deja, adevarul.ro va prezenta rezolvarea subiectelor la BAC 2015 Română în ziua de luni, 29 iunie, la ora 11.00.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite