VIDEO Primarul Cosmin Necula: „Îmi doresc un festival de teatru la Bacău, este oportun, dar anul acesta nu a fost prevăzut un buget pentru el“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Bacăului a explicat astăzi timp de aproape două ore, intr-o conferinţă, că nu refuzat în fapt organizarea Festivalului Theaterstock, ediţia a doua, dar că potrivit documentelor semnate de aparatul tehnic din primărie nu putea accepta evenimentul legal. Cosmin Necula a mai afirmat că nu vor mai avea loc în centrul Bacăului manifestări cu mici, bere şi tiribombe.

Primarul Cosmin Necula a explicat astăzi, pe baza documentelor, de ce nu era legal să accepte organizarea Festivalului Internaţional Theaterstock, ediţia a doua. 

Potrivit hârtiilor din Primăria Bacău, din cadrul Direcţiei Economice şi Juridice,  în bugetul municipiului Bacău, pentru anul 2016, votat de Consiliul Local pe 1 februarie, nu au fost prevăzute sume de bani pentru organizarea ediţiei a doua a festivalului. Cosmin Necula a reamintit faptul că şi-a început mandatul în urmă cu doar o săptămână, timp în care a încercat să vină cu un răspuns favorabil organizării evenimentului teatral. „Este oportun, îmi doresc festival de teatru la Bacău. Am spus că în măsura în care există filă bugetară, există bani alocaţi în buget pentru aşa ceva, se va face. Potrivit documentelor, care vi le pun la îndemână, nu există sumele necesare organizării evenimentului“, a spus Cosmin Necula.
Primarul a lăsat de înţeles că indiferent cum s-ar numi manifestarea teatrală, care se va desfăşura în viitor, la Bacău, va avea susţinerea financiară a municipiului. „Nu-mi doresc mici şi bere, tiribombe în centrul oraşului, fum şi zgomot. Niciodată în timpul mandatului meu nu voi accepta să se mai organizeze aşa ceva în centrul oraşului“, a mai spus Necula.

La conferinţă a mai participat şi viceprimarul Dragoş Ştefan, care a dat asigurări că s-au căutat soluţii pentru Festivalul Theaterstock. 


Audit extern la primărie


Documentele din Primăria Bacău şi modul în care s-au cheltuit banii publici în ultimii ani, de administraţie liberală, vor fi supuse unor ample verificări, care vor fi făcute atât de auditori externi privaţi, cât şi de Curtea de Conturi. „Voi solicita Consiliului Local să plătim un audit extern, care să fie făcut de firme de top, precum Pricewaterhouse Coopers. Vreau să ştiu de la ce plecăm în primărie, să instituim o stare de legalitate în orice acţiune a noastră“, a mai spus primarul Cosmin Necula.

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite