Primarul USR-ist al Bacăului, bun de plată. A dat în judecată un jurnalist și-a pierdut

0
Publicat:

Primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu (USR) de la Bacău a pierdut procesul, pe fond, cu jurnalistul Florin Popescu și cu ziarul pe care acesta îl patronează - Ziarul de Bacău. Viziteu l-a acționat în judecată pe Popescu în luna iunie 2022.

Primarul Bacăului nu acceptă ușor criticile FOTO Ziarul de Bacău
Primarul Bacăului nu acceptă ușor criticile FOTO Ziarul de Bacău

Judecătoria Bacău i-a respins joi, 16 noiembrie 2023, acțiunea ca nefondată. Soluția nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Primarul Bacăului s-a arătat nemulțumit de faptul că este criticat de jurnalist și a precizat public faptul că a deschis acțiunea în instanță. Șocant este că anul acesta, același jurnalist a fost dat în judecată de Primăria Bacău. Presa locală este astfel chemată în judecată pe bani publici.

„Începând cu luna aprilie 2022, pârâtul, prin intermediul paginii personale de Facebook a acestuia (…) a publicat articole / postări care mă privesc, aducându-mi atingere dreptului la propria imagine, viaţa privată şi la demnitate. Precizez că sunt o persoană onestă şi responsabilă, iar postările pârâtului au o consecinţă negativă asupra subsemnatului, în special datorită faptului că sunt o persoană publică”, se arată în cererea de chemare în judecată introdusă în iunie 2022 de primarul Viziteu.

Magistrații de la Judecătoria Bacău nu au fost de acord cu acțiunea edilului, considerând că articolele și criticile aduse de Florin Popescu se încadrează în limitele dreptului la libera exprimare.

Mai mult, dacă soluția va rămâne definitivă, primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu este obligat sa-i achite ziaristului 1.500 lei cheltuieli de judecată

„Tip solutie: Respinge cererea | Solutia pe scurt: Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamant în contradictoriu cu pârâtul. Obligă reclamantul să achite pârâtului suma de 1500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Bacău. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei la data de 16.11.2023.”, se arată în soluția dată de Judecătoria Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite