Primarul de la Bacău revine asupra declaraţiei legate de portul măştii. „Cine refuză va fi amendat!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Viziteu FOTO Arhivă Adevărul
Lucian Viziteu FOTO Arhivă Adevărul

Iniţial, printr-o postare pe Facebook, edilul afirmase că oamenii găsiţi fără mască, pe stradă, nu vor mai fi amendaţi de poliţiştii locali, ci vor primi un avertisment şi o mască. Declaraţia edilului a stârnit controverse.

Primarul municipiului Bacău, Lucian Viziteu, a precizat, sâmbătă, că le-a cerut poliţiştilor locali să le ofere câte o mască persoanelor găsite pe stradă fără a purta acest obiect de protecţie împotriva răspândirii COVID-19, însă oamenii legii vor trebui să şi amendeze acele persoane care vor refuza să îşi pună masca oferită în dar.

"Scopul administraţiei locale din Bacău nu a fost niciodată acela de a da amenzi şi de a pedepsi băcăuanii. Scopul a fost şi este unul singur, acela de a câştiga lupta cu boala. De aceea, le-am cerut poliţiştilor locali să insiste pe informare şi prevenţie în următoarea perioadă. Poliţiştii locali trebuie să le ceară oamenilor să-şi pună mască, iar dacă nu au, li se va oferi una. Dacă persoana respectivă refuză chiar şi în aceste condiţii să poarte mască, atunci va fi amendată", a scris primarul Viziteu (USR PLUS), pe pagina sa Facebook.

El adaugă că face această precizare deoarece "în mai multe instituţii media a apărut ştirea că la Bacău nu se mai dau deloc amenzi".

"Se dau, însă scopul nostru nu este să pedepsim pe nimeni ci să îndreptăm, să prevenim şi aşa să salvăm vieţi. Măştile împărţite persoanelor care nu purtau accidental ajută la prevenţie. Tocmai de aceea, campania organizată împreună cu Poliţia Locală Bacău a fost primită foarte bine de băcăuani. Legea se aplică în continuare la Bacău! Cred că soluţia de dreapta este ca cetăţenii să fie parteneri ai autorităţilor locale şi centrale. Doar împreună vom învinge această boală nenorocită şi vom reveni la viaţa normală de dinainte de epidemia", a mai menţionat edilul băcăuan.

Anterior, primarul Viziteu anunţase că poliţiştii locali nu îi vor mai amenda pe cetăţenii din oraş care vor fi găsiţi pe stradă fără să poarte masca de protecţie, ci vor purta cu aceştia discuţii de conştientizare şi le vor oferi măşti.

Vă recomandăm şi:

Anunţ controversat al unui primar de  oraş cu rata de infectare de peste 3,5 la mie: „Măşti în loc de amenzi!”

Reacţia unui medic de la Spitalul din Bacău după ce protestatarii au strigat „asasinii” la adresa cadrelor sanitare

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite