Anunţ controversat al unui primar de  oraş cu rata de infectare de peste 3,5 la mie: „Măşti în loc de amenzi!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Lucian Viziteu FOTO Arhivă Adevărul
Dan Lucian Viziteu FOTO Arhivă Adevărul

Dan Lucian Viziteu, primarul municipiului Bacău, crede că măsurile de prevenire a populaţie cu privire la riscuri sunt mai eficiente decât măsurile poliţieneşti radicale. Anunţul făcut de edil pe reţelele de socializare a stârnit reacţii pro şi contra, unele foarte virulente.

Primarul municipiului Bacău, Dan Lucian Viziteu, a anunţat că poliţiştii locali nu îi vor mai amenda pe cetăţenii din oraş care vor fi găsiţi pe stradă fără să poarte masca de protecţie, ci vor purta cu aceştia discuţii de conştientizare şi le vor oferi măşti.

"Măşti în loc de amenzi! Începând de astăzi, poliţiştii locali din municipiul Bacău vor purta discuţii de informare şi conştientizare cu băcăuanii, în special cu cei care nu poartă mască pe stradă. Mai mult, aceştia vor oferi măşti celor care accidental nu au mască, bineînţeles purtarea ei fiind obligatorie", a scris primarul Viziteu (USR PLUS), pe pagina sa de Facebook.

El a arătat că a discutat acest aspect, vineri, la o întâlnire cu efectivul Poliţiei Locale care se ocupă de ordinea publică în oraş.

Totodată, edilul arată că rata de infectare este scăzută în municipiul Bacău şi că este mai importantă prevenţia, în loc de aplicarea de sancţiuni.

„Pentru că avem încă o rată de infectare scăzută (3.62 în scădere uşoară faţă de ieri), consider că va fi şi mai mică dacă ne concentrăm pe informare şi prevenţie, în loc de sancţiuni (...) Nu doresc să avem mai multe restricţii şi ştiu că nici dumneavoastră nu doriţi, de aceea sunt convins că băcăuanii sunt solidari şi înţeleg foarte bine să se protejeze şi aşa să salveze vieţi şi să menţinem deschis oraşul. Rata de infectare sub 4 este o dovadă în acest sens. Băcăuani, împreună trecem cu bine de această perioadă!", a concluzionat primarul Viziteu.

Ulterior, primarul de la Bacău a revenit asupra declaraţiei legate de portul măştii. „Cine refuză să poarte masca primită de la poliţişti, va fi amendat!”, a spus acesta.

Vă recomandăm şi:

Reacţia unui medic de la Spitalul din Bacău după ce protestatarii au strigat „asasinii” la adresa cadrelor sanitare

Gheorghe Moroşan, autorul dublei crime din Oneşti, şi-a revenit şi va fi transportat în arestul poliţiei

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite