Percheziţii în municipiul Bacău. Au fost arestaţi cinci traficanţi de droguri şi au fost confiscate cantităţi importante de haşiş şi canabis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cinci traficanţi de canabis şi haşiş din municipiul Bacău au fost arestaţi de DIICOT
Cinci traficanţi de canabis şi haşiş din municipiul Bacău au fost arestaţi de DIICOT

Luni, 3 aprilie, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Bacău au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Alexandru Jaaleru, Marius-Gabriel-Petrea, Cristian-Sergiu Huiban, Vasile-Lucian Huiban şi Mădălina-Oana Ciocan pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc în formă continuată şi introducere de droguri de risc în ţară fără drept.

Oamenii legii afirmă că în cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2016,  inculpatii au constituit un grup infracţional organizat al cărui scop a constat în  procurarea, deţinerea şi comercializarea zilnică de droguri de risc, respectiv cannabis şi haşiş, către diferiţi consumatori. „Pe 3 aprilie, procurorii  DIICOT Bacău împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii  de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Bacău au efectuat 11  percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bacău, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate 200 de grame de cannabis, 100 de grame de haşiş, 35 de seminţe de cannabis, 6 cântare electronice şi 5 dispozitive pentru mărunţit substanţele vegetale, folosite pentru prepararea şi porţionarea drogurilor, precum şi un aparat pentru confecţionarea ţigărilor artizanale şi 2 dispozitive pentru administrarea drogurilor prin fumare, tip ,,bong” şi ,,pipă”. De asemenea, au fost ridicate un pistol cu gaze tip ,,Airsoft”, 3 laptopuri, un hard-disk, 18 telefoane mobile şi suma de 4.800 de lei“, se precizează în comunicatul procurorilor.
Marţi, 4 aprilie, inculpaţii au fost prezentaţi  Tribunalului Bacău cu propunere de  arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Faţă de  alţi trei inculpaţi procurorii  DIICOT – Serviciul Teritorial Bacău au dispus măsura preventivă a controlului judiciar. „Suportul de specialitate a fost  asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.  Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor  de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ  şi Grupării Mobile de Jandarmi Bacău“, se mai arată în comunicatul DIICOT.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite