Nepotul omului de afaceri Valeriu Damian, judecat în libertate. El este acuzat că a pus la cale uciderea unchiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihăiţă Mincioagă
Mihăiţă Mincioagă

Magistraţii Curţii de Apel Bacău au decis că Mihăiţă Mincioagă, nepotul patronului lanţului de benzinării Helios, poate fi judecat în libertate.

 Vineri s-a judecat recursul formulat de Parchetul Tribunalului Bacău la decizia magistraţilor de a-i judeca în libertate pe Mihăiţă Mincioagă, dar şi pe fraţii Grigore şi Tudor Druţă.

Aceştia din urmă vor mai rămâne în stare de arest preventiv pentru următoarea perioadă.

În luna augut a anului trecut au fost trimişi în judecată sub acuzaţia de omor deosebit de grav, tâlhărie şi violare de domiciliu Andrei Trofim, Sergiu Cebotari, Petru Calamanov, Ramazam Murtazaliev, Iurie Procopenco şi Alexei Vîjîială, adică cei care au intrat în casa din Luncani a omului de afaceri Valeriu Damian şi l-au omorât.

Alături de aceştia, Mihăiţă Mincioagă, nepotul victimei, Nicuşor Ghenadi, Victor Dragoş Niţă dar şi pe fraţii Ion, Tudor şi Grigore Druţă sunt acuzaţi de instigare la omor deosebit de grav, precum şi la tâlhărie şi violare de domiciliu.

În plus, Mihai Aniţei este acuzat de procurori că a furnizat indicii false şi a indus în eroare anchetatorii.

Până în acest moment, au fost audiaţi de instanţa Tribunalului Bacău inculpaţii. Urmează ca de acum încolo să fie audiate rudele victimei dar şi martorii, dintre care unii sub acoperire.

Omul de afaceri băcăuan Valeriu Damian era proprietarul lanţului de benzinării Helios şi, în dimineaţa zilei de 11 august 2011, a fost găsit ucis în propria casă din satul Luncani, comuna Mărgineni. Ancheta a durat doi ani şi a costat mai mult de un milion de euro.

Alte articole:

Peste 1 milion de euro, costul anchetei în cazul uciderii omului de afaceri Valeriu Damian

Fraţii celebrului lider al lumii criminale din Republica Moldova Vanea Pisateli rămân după gratii în România

Inculpaţii din dosarul crimei omului de afaceri Valeriu Damian au fost trimişi în judecată 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite