Miliardarul Dorinel Umbrărescu construieşte cel mai mare complex comercial şi rezidenţial din Bacău. Aleşii locali i-au aprobat proiectul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Regele asfaltului“ Dorinel Umbrărescu, care are o avere estimată la aproape un miliard de lei, şi se află în topul celor mai bogaţi oameni de afaceri din România, construieşte pe terenul unde a fost odată Fabrica Proletarul un complex comercial multifuncţional şi un ansamblu rezidenţial, care se va întinde pe mai mult de două hectare. Consiliul Local Bacău i-a aprobat astăzi Planul de Urbanism Zonal.

Tehnostrade SRL Bacău, deţinută de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, va construi în Bacău, cu deschidere pe Bulevardul Unirii 32 cel mai mare ansamblu de locuinţe şi magazine realizat compact după 1989. 

Umbrărescu deţine în zonă 31776 de metri pătraţi, unde până în 2005 au fost clădirile Fabricii Proletarul. Proiectul a fost realizat de Iuliana Geliman, soţia arhitectului municipiului Bacău, Alexandru Geliman, autor al celor mai impozante proiecte care s-au realizat în ultimii şase ani în Bacău. 

Spaţiile comerciale şi pentru servicii vor ocupa o sprafaţă desfăşurată de peste 60 de mii de metri pătraţi, iar cele pentru locuinţe, peste 140 de mii de metri pătraţi. Conform proiectului, Umbrărescu va construi peste 700 de apartamente dar şi 2 000 de locuri de parcare, subterane sau supraetajate. 

Odată cu Planul Urbanistic Zonal, aleşii din Consiliul Local Bacău au aprobat şi studiile de lumină, mediu, de trafic etc. Clădirea cu ieşire la stradă va fi amplasată între imobilul de birouri „30 Avenue“ şi blocul de pe Bulevardul Unirii, nr 32.

image
Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite