La pasajul subteran din zona Gării se lucrează în ritm de melc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valoarea investiţiei este de 8 milioane de euro
Valoarea investiţiei este de 8 milioane de euro

Muncitorii au revenit la serviciu după sărbători, dar fără chef de muncă . Pe şantier bătea vântul şi la propriu şi la figurat. Doar câţiva lucrători îşi făceau de treabă, în timp ce alţii se acomodau după zilele libere.

Astăzi, muncitorii ar fi trebuit să umble ca furnicile pe şantier. Au anunţat că din 6 aprilie închid circulaţia pe strada Gării la intersecția cu Mihai Eminescu şi Aleea Parcului pentru a lucra mai cu spor la străpungerea către Oituz.

Totul a rămas însă la stadiu de proiect. În realitate doar câţiva muncitori erau la serviciu, strada nu a fost închisă şi nici traficul deviat. „Noi am eliberat avizul pentru închiderea circulaţiei pe tronsonul pe care dânşii au de executat lucrări", ne-a spus Dorin Roman, şeful Serviciului Rutier Bacău.

Şefii de şantier spun că circulaţia va fi închisă zilele următoare. „Abia am revenit din libere şi nu am pornit toate lucrările. De regulă, se lucrează intens aici", ne-a spus un supraveghetor de pe şantierul din cartierul CFR.

Unii cu munca, alţii cu privitul

De partea cealaltă a liniilor ferate, pe strada Gării, situaţia era şi mai hilară.

Un muncitor săpa de zor cu o cazma, de parcă şi-ar fi dorit să facă de unul singur subternaul, în timp ce alţi doi colegi îl încurajau din priviri. Beneficiarii lucrării spun că pasajul va fi gata până în toamnă, deşi termenul limită de executare a lucrării este de doi ani.

În tot acest timp, circulaţia în zona de vest a municipiului Bacău va fi paralizată. Strada Gării va fi închisă la intersecţia cu străzile Oituz şi Aleea Parcului. Conducătorii auto vor avea ca rute ocolitoare străzile Mihai Eminescu, Trotuş, Vasile Alecsandri, Aleea Parcului şi Bogdan Voievod. Ultimele două, acum cu sens unic, se vor deschide pe ambele sensuri de mers.

Şoferii cred că lucrarea îi va face să îmbătrânească în trafic. „Va fi jale. O să fie un trafic infernal mai ales pe străzile Vasile Alecsandri şi Războieni. Tot traficul de pe Gării se va muta în centru", ne-a spus Cosmin Ciurea, taximetrist.

Bani europeni

Pasajul va face legătura între centrul oraşului şi cartierul CFR, ieşirea către Oneşti, fluidizând traficul. „Va avea o lungime totală de 261 m, începe din strada Ştefan Guşe, pe sub cele 14 linii de cale ferată şi se opreşte în strada Oituz", ne-a spus Ionuţ Tomescu, purtător de cuvânt Primăria Bacău.

Investiţia este realizată exclusiv din fonduri europene obţinute prin Agenţia de Dezvoltare Regională Nord - Est. Licitația a fost câştigată de SC Procom Ceprano Italia, iar lucrările au început în octombrie 2009.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite