Imagini spectaculoase din dronă cu construcția autostrăzii A7, pe lotul Bacău-Pașcani VIDEO

0
Publicat:

Compania UMB condusă de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu realizează construcția autostrăzii A7 pe segmentul Bacău-Pașcani. O filmare aeriană cu drona prezintă traseul viitoarei autostrăzii și numărul impresionant de utilaje care operează în teren.

Utilajele companiei UMB lucrează la autostrada A7 FOTO captură video
Utilajele companiei UMB lucrează la autostrada A7 FOTO captură video

Un pasionat de infrastructură a realizat zilele trecute o filmare cu drona a lucrărilor care se desfășoară la autostrada Bacău-Pașcani, în zona Filipești/Oniscani din județul Bacău. Pe imagini se vede furnicarul de utilaje din teren și traseul viitoarei autostrăzi.

UMB, una dintre cele mai mari companii de construcții din România, care aparține omului de afaceri Dorinel Umbrărescu, face toată Autostrada A7 între Buzău și Pașcani.

UMB are parafate contractele pe toate cele 7 bucăți din A7 Buzău-Bacău: 178,34 kilometri cu 10,75 miliarde lei fără TVA și termene de execuție 20 luni (capetele de la Buzău și Focșani), 26 (sectoarele din centru pe Buzău-Focșani) și respectiv 30 luni pe Focșani-Bacău.

Recent s-a adăugat și restul de 3 tronsoane pe Bacău-Pașcani: 77,39 kilometri pentru, probabil, aproximativ 80% din valoarea estimată de CNAIR, adică aproape 4,7 miliarde lei fără TVA. Termen: de asemenea 30 luni.

„Așadar, UMB își trece în cont toți cei 255,735 kilometri pe A7 între Buzău și Pașcani, 10 loturi. În total, cu proiectele mai "vechi", cel mai puternic antreprenor general pe infrastructura rutieră din România adună 409 kilometri de autostradă și drum expres”, spun reprezentanții Asociației Pro Infrastructura.

Cu excepția ciotului A1 Margina-Holdea de 13 kilometri (11 luni proiectare plus 34 de lucrări), UMB trebuie să livreze tot portofoliul de aproape 400 kilometri în următoarele 11-34 de luni, luând în considerare pașii birocratici rămași de efectuat.

Contract de 800 de milioane de lei pentru autostrada de centura București Nord

Pe 29 noiembrie 2022 a fost desemnat câştigătorul pentru proiectarea şi execuţia lotului 1 al Autostrăzii de Centură Bucureşti Nord, în lungime de 17,5 kilometri, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

După reevaluarea ofertelor, CNAIR a anunţat câştigătorul licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia Lotului 1 al A0 Nord. Asocierea de antreprenori români şi italieni trebuie să finalizeze proiectarea şi lucrările în 34 de luni (12 luni proiectare, 22 de luni execuţie). Valoarea contractului este de 815 milioane de lei (fără TVA) şi este finanţat din fonduri europene. Pe acest lot de autostradă de 17,5 km vor fi construite 10 structuri. Dacă nu vor fi depuse contestaţii, contractul va putea fi semnat peste 10 zile“, a scris atunci Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol, a anunţat că Asocierea Impresa Pizzarotti & C SpA Italia S.p.A. - Retter Projectmanagement a câştigat contractul pentru A0 Nord.

Contractul are o valoare de 815,07 milioane lei (fără TVA) şi este finanţat prin fonduri europene nerambursabile.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite