FOTO VIDEO Băcăuanul Anton Duma va face 5 mii de kilometri pe bicicletă, pentru donaţii, în sprijinul Centrului de Integrare a Tinerilor de la Betania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anton Duma va face 5 mii de kilometri în turul României FOTO Mircea Merticariu
Anton Duma va face 5 mii de kilometri în turul României FOTO Mircea Merticariu

Anton Duma (48 de ani) din comuna băcăuană Faraoani a plecat astăzi, la ora 11, de la sediul Asociaţiei Betania din Bacău, într-un tur al României, în care va face 5 mii de kilometri. El doreşte să strângă de la oamenii cu suflet câte un euro pentru fiecare kilometru, iar suma o va dona la final Centrului de Integrare a Tinerilor, care are grijă de 28 de copii şi adolescenţi, proveniţi din familii devavorizate.

Iubitor al ciclismului dar şi al mişcării, băcăuanul Anton Duma va călători timp de trei luni prin toată România pentru a transmite mesajul „Pedalez pentru Betania“, prin care se doreşte strângerea de fonduri pentru tinerii aflaţi în dificultate. Anton Duma a făcut în urmă cu un an turul Europei pe biciletă, când a parcurs 58 de mii de kilometri prin 35 de ţări. Discovery Chanel l-a desemnat printre primii 10 eroi ai României şi i-a dedicat o emisiune, realizată la Faraoani.

Astăzi după ce şi-a luat rămas bun de la copii Centrului de Integrare al Asociaţiei Betania şi de la ecologiştii de la Asociaţia „Iubim Natura“ a plecat la drum. Pe bicicletă va ajunge la Iaşi, Vaslui, Tecuci, Galaţi, Tulcea, Constanţa, Călăraşi, Bucureşti, Alexandria, Caracal, Craiova, Turnu Severin, Timişoara, Arad, Oradea, Satu Mare, Sighetu Marmaţiei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Suceava, Botoşani, Braşov, Sibiu, Alba Iulia, Cluj, Dej, Bistriţa, Reghin, Gheorgheni, Miercurea Ciuc şi Comăneşti. „Scopul campaniei este strângerea a 5000 de euro pentru susţinerea activităţilor Centrului de Integrare a Tinerilor aflaţi în situaţii de risc.
Fiecare kilometru poate fi ,,cumpărat” în schimbul unei donaţii. Poţi cumpăra şi tu 1km sau mai mulţi printr-o donaţie în varianta 1km=1 euro  în contul Asociaţiei Betania, sau prin Paypal pe site-ul realizat special pentru acestă călătorie. Donaţiile vor fi menţionate într-un jurnal de călătorie şi postate pe pagina proiectului“
, a spus Anton Duma.

Ideea realizării acestui turneu prin România, destinat sensibilizării cetăţenilor în faţa cazurilor defavorizate, a venit în urma unei discuţii cu preşedintele Asociaţiei Betania. Românul-olandez Andre Muit desfăşoară de peste 2 decenii mai multe proiecte sociale importante în Bacău dar şi în alte locuri din ţară. Betania a realizat din donaţii şi parteneriate Centrul Delfinul, destinat copiilor cu autism, Centrul de Integrare a Tinerilor Bacău, un centru similar în Bucureşti, Centrul de Recuperare, Centrul Multifuncţional Bacău dar şi investiţii diverse în sănătate şi educaţie în mai multen localităţi ale judeţului Bacău. „În urmă cu o lună şi jumătate ne-a venit această idee. Este o acţiune nobilă, pentru ajutorarea copiilor cu probleme“, a spus Andre Muit, preşedintele Asociaţiei Betania.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite