FOTO Gabriel Vâlcu face turul României pe bicicletă la 62 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Vâlcu a poposit ieri la Braşov. FOTOAndrei Paul.
Gabriel Vâlcu a poposit ieri la Braşov. FOTOAndrei Paul.

Bărbatul este din Slobozia şi şi-a propus să bată ţara în lung şi-n lat pe bicicletă. Vrea să parcurgă 2.500 de kilometri, iar faptul că nu aude aproape deloc nu l-a împiedicat să îşi urmeze visul.

Gabriel Vâlcu (63 de ani) este din Slobozia şi este un exemplu de putere pentru fiecare dintre noi. Este unicul explorator cu deficienţe de auz din sud-estul ţării care pleacă pe bicicletă să bată România în lung şi-n lat. Fost campion naţional la ciclism în anii tinereţii, bătrânul a mers pe două roţi de la Slobozia şi până la Chişinău şi retur, apoi de la Slobozia şi până la Viena şi retur. „Sunt cele mai importante expediţii ale mele. Sunt mândru de ceea ce am reuşit să fac” mărturiseşte exploratorul de la Slobozia.

Prima bicicletă, o semicursieră Sputnik, şi-a cumpărat-o la 18 ani, iar primul traseu mai lung l-a făcut în 1984, pe Transfăgărăşan. Acum, vrea din nou să cucerească Transfăgărăşanul. Ieri a ajuns la Braşov unde vrea să stea o săptămână.

„Niciodată nu ocolesc Braşovul. Şi la noi, în zona Bărăganului, sunt mii de kilometri de drumuri, dar în această zonă pedalez de drag, mai ales că este cel mai frumos oraş din România şi am fost primit cu multă căldură de reprezentanţii Primăriei Braşov care m-au sprijinit”, a spus Gabriel Vâlcu, în vârstă de 62 de ani. Traseul pe care îl va parcurge luna aceasta trece prin Ploieşti, Braşov, Făgăraş, Transfăgărăşan, cabana Bâlea Lac, Curtea de Argeş, Piteşti, Bucureşti, Slobozia.

Gabriel Vâlcu a mărturisit că unul dintre secretele sale pentru a fi în formă este faptul că, zilnic, face câte cinci ore de mişcare, atât acasă, cât şi la sala de fitness. „Fiecare om are puteri nebănuite, dar totul depinde de voinţa pe care o ai. Dacă ai voinţă, reuşeşti să faci ce ţi-ai propus. Eu parcă am un izvor de adrenalină şi de fiecare dată după un asemenea efort, renasc din propria cenuşă”, a explicat ciclistul.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite