Drama copilului instituţionalizat care şi-a pus capăt zilelor. Băiatul fusese vândut unui cioban pe băutură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Copilul fusese plasat la un asistent maternal profesionist, după ce s-a descoperit că bunica sa îl vânduse unui cioban ca să muncească la stână. Poliţiştii fac cercetări în acest caz pentru a stabili circumstanţele exacte în care a survenit decesul băiatului.

Un copil din judeţul Bacău a fost găsit mort zilele trecute, prima ipoteză fiind că acesta s-a sinucis. Poliţiştii anchetează cazul, iar necropsia va stabili exact dacă este vorba despre suicid.

„Câţi copii trebuie să se mai sinucidă ca cineva să ia atitudine şi să facă ceva la DGASPC Bacău??? Săracul, după ce fusese vândut pe băutură de către bunică la un cioban, acum şi-a dat seama că nu mai are nici o şansă, dar, ca de fiecare dată, tot mortul e vinovat”, a scris un cunoscut al băiatului sub protecţia anonimatului. 

Băiatul a avut o viaţă grea în ultimii doi ani, după ce bunica lui îl vânduse unui cioban pentru câteva sticle de băutură. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Bacău (DGASPC) a stabilit ulterior ca minorul să fie plasat în sistem familial, la un asistent maternal profesionist, angajat al DGASPC Bacău, din Dofteana. 

Reprezentanţii DGASPC Bacău au confirmat decesul copilului, dar  susţin că nu se ştie deocamdată dacă este vorba despre suicid. Potrivit DGASPC Bacău, băiatul fusese învoit şi se afla în localitatea băcăuană Motoşeni, la rude,  la momentul decesului.

„DGASPC Bacău nu poate oferi informaţii privitoare la circumstanţele care fac obiectul unor anchete desfăşurate de instituţiile abilitate ale statului. Precizăm că, în contextul verificărilor şi anchetelor interne realizate, personalul DGASPC nu poartă responsabilitatea evenimentului care  a avut loc, în urma învoirii unei persoane aflate în plasament, după altercaţii/disensiuni cu membri ai familiei extinse a acesteia”, au precizat reprezentanţii DGASPC Bacău pentru Ziarul de Bacău.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Crimă urmată de sinucidere. Un bărbat şi-a strangulat partenera de viaţă, iar apoi s-a spânzurat

Tentativă de sinucidere în arestul IPJ Alba. Un suspect de crimă a vrut să îşi pună capăt zilelor

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite