Doi pompieri și un cadru medical, spulberați de o mașină în timp ce îngrijeau victima unui alt accident

0
0

Victima primului accident de circulație, un pompier și cadrul medical au fost preluați de o ambulanță și duși la spital. Polițiștii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Un pompierul și cadrul medical au fost spitalizați în urma accidentului FOTO arhivă Adevărul
Un pompierul și cadrul medical au fost spitalizați în urma accidentului FOTO arhivă Adevărul

Trei persoane care acordau primul ajutor victimei unui accident rutier produs duminică. 2 octombrie, la Bacău, au fost lovite în plin de o mașină, iar în final atât salvatorii, cât și persoana pe care încercau să o salveze, au ajuns la spital.

Evenimentul s-a petrecut în comuna băcăuană Bârsănești, unde o femeie de 65 de ani a fost lovită de o mașină. Prin zonă trecea un echipaj de pompieri care se întorcea de la o intervenție. Pompierii au oprit să acorde primul ajutor femeii rănite, împreună cu un cadru medical, dar au fost acroșați de o altă mașină.

„Pe raza comuna Bârsănești, o femeie de 65 de ani a fost surprinsă și accidentată de un autoturism. Pentru acordarea de îngrijiri medicale a oprit un echipaj din cadrul ISU Bacău ce se întorcea de la un incendiu, iar la un moment dat, doi lucrători ISU și o altă persoană ce acorda îngrijiri medicale, au fost accidentați de un autoturism condus de un bărbat de 48 de ani. Victimele, femeia de 65 ani, un lucrător ISU și cealaltă persoană au fost preluate de ambulanță, fiind conștiente. Celălalt lucrător ISU a rămas la fața locului acuzând dureri ușoare la o mână”, a declarat inspectorul Măriuca Amariei, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Ambulanţă SMURD, răsturnată chiar la ieşirea din curtea ISU Buzău 

La Buzău, membrii unui echipaj SMURD chemat să acorde ajutor victimelor unui accident rutier pe 24.06.2021, au trecut prin clipe de groază. La plecarea în misiune din curtea ISU Buzău, autospeciala a fost lovită în lateral de o altă mașină și s-a răsturnat pe o parte.

În evenimentul rutier a fost implicată o ambulanţă de tip SMURD care ”în momentul ieşirii din curtea inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, deplasându-se la un accident rutier, a fost acroşată lateral de un autoturism.”

În urma evenimentului nu au rezultat victime, doar pagube materiale. 

„Menţionez ca autospeciala avea în funcţiune în timpul impactului semnalele acustice şi vizuale, iar circulaţia era oprită conferindu-i prioritate, prin intermediul semaforului aflat pe culoare roşie, special amplasat în zona prin care autospecialele ies din bază pentru a se deplasa la intervenţie”, au precizat reprezentanții ISU Buzău.

Bacău


Ultimele știri
Cele mai citite