Cum aduc traficanţii cannabisul din Spania în România. Drogurile, cumpărate de cinci ori mai ieftin de pe piaţa iberică

0
0

Un român, stabilit de mai mulţi ani în Spania, a fost condamnat la închisoare în regim de detenţie, fiind acuzat că a ajutat o grupare de traficanţi de droguri din România.

Curtea de Apel Bacău a dispus condamnarea la doi ani de închisoare, cu executare a lui Cristian Emil Pascu, un bărbat de 42 de ani, din Reghin (judeţul Mureş), stabilit în Spania, sub acuzaţia de complicitate de trafic de droguri. În primă instanţă, Tribunalul hotărâse condamnarea bărbatului la trei ani de închisoare, în regim de detenţie.

Pascu este acuzat că a ajutat doi traficanţi de droguri din Bacău să se aprovizioneze cu cantităţi mari de cannabis, la preţuri avantajoase, pe care ulterior în vindeau în România şi de cinci ori mai scump.

Ancheta procurorilor DIICOT a fost declanşată în urma unui denunţ al unui localnic din Bacău, care a sesizat faptul că un individ pe nume Jean vinde cannabis în regim en-gros şi en-detail intermediarilor sau consumatorilor, droguri pe care le aduce din Spania.

În urma anchetei, procurorii au stabilit că traficantul se numeşte Jean Daniel Crinta, iar acesta avea un mod special de a introduce în ţară droguri fără a fi prins.

Potrivit DIICOT, Crinta ajungea în Valencia (Spania) cu avionul şi cumpăra drogurile în condiţii avantajoase de la Cristian Pascu. Ulterior, trimitea în România apela la alţi cetăţeni români care aveau de trimis autoturisme în ţară, pe platformă. Drogurile erau ascunse în anvelopele maşinilor aflate pe pltaformă.

Metoda era simplă, dar nu lipsită de surprize. În timpul cercetărilor, procurorii au descoperit că traficanţii din Bacău au pierdut 4 kilograme de cannabis, după ce autoturismul ce urma să ajungă în România, pe o platformă, a fost abandonat de firma de transport într-o parcare din Spania. După acest incident, la următorul transport, Crinta a decis să însoţească platforma care-i aducea drogurile în România, neştiind că este monitorizat de DIICOT. 

A cumpărat 3 kilograme de cannabis din Spania, cu 10.000 de euro, pe care intenţiona să-l vândă cu 50.000 de euro în România. La intrarea în ţară, a fost prins de procurorii DIICOT. Traficantul din Bacău a fost condamnat la 4 ani de închisoare în regim de detenţie.

Bacău


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri