Băcăuanii se dau în vânt după biliard

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O tânără caută lovitura cea mai bună pentru a introduce bila în buzunar
O tânără caută lovitura cea mai bună pentru a introduce bila în buzunar

La sfârşit de săptămână, cluburile din oraş devin neîncăpătoare. Pasionaţii plătesc între 10 şi 18 lei pentru ora de biliard. Sute de băcăuani care vor să-şi petreacă timpul liber într-un mod plăcut şi relaxant iau cu asalt la fiecare sfârşit de săptămână cluburile de biliard din oraş.

De regulă, mai ales printre tineri, o partidă de biliard este „încălzirea“ înainte de a merge la un film, la cinema sau la club.

Întreprinzătorii locali au speculat pasiunea băcăuanilor pentru sportul cu tac şi cu bile, astfel că multe dintre barurile din oraş sunt echipate cu mese profesioniste. „Noi ieşim în fiecare sâmbătă şi jucăm biliard. Mai bem ceva răcoritor, mai dăm o bilă şi aşa ne mai relaxăm, mai ales că suntem în perioada examenelor“, spune Claudiu (20 de ani), student din Bacău. Pentru mulţi dintre liceenii din oraş biliardul a devenit un hobby nesănătos. „Uneori chiulesc chiar şi de la ore pentru a face câte o partidă cu prietenii“, a spus Radu (18 ani).

Preţurile stabilite de fiecare sală în parte nu diferă mult între periferie şi centru. O oră de biliard costă între 10 şi 18 lei, iar clienţii pot alege săli de biliard mai aglomerate sau mai discrete. Tinerii în special, preferă să meargă în centru. Cele mai populate sunt sălile de biliard din incinta mall-urilor.

Mesele sunt mai mereu ocupate în zilele de sfârşit de săptămână. De vineri până duminică, o oră de biliard costă 18 lei, iar de luni până joi, inclusiv, preţul este de 15 lei“, a precizat un angajat al unui club din mall.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite