Bacău: Șefa de la UPU Bacău, demisă prin SMS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul Liliana Petrescu, șefa Unitații de Primire Urgență din cadrul Spitalului Județean Bacău a primit vestea demiterii sale pe telefonul mobil.

Anunțul nu a fost făcut printr-un act oficial, ci printr-un SMS trimis de pe telefonul lui Dan Stoica, managerul spitalului. Cauzele demiterii nu sunt cunoscute deocamdată oficial iar declarațiile celor care au luat această decizie se bat cap în cap. 

Dragoș Benea, președintele Consiliului Județean Bacău, persoana care se află în spatele deciziei de demitere a doctoriței Petrescu, spune că există reclamații din partea pacienților. "Am înțeles din sesizări că oamenii erau ținuți la ușa cabinetelor ore bune până erau primiți la consultație. Decizia demiterii îmi aparține", a declarat Dragoș Benea.

După ce medicul Petrescu și-a apărat poziția explicând lui Benea că pacienții sunt consultați conform unor coduri de urgență și este firesc ca bolnavii cu afecțiuni minore să aștepte mai mult timp până sunt primiți în cabinet, managerul Dan Stoica a scos un alt as din mânecă. "Așa cum l-am demis pe Ghimiș de la Secția de Chirurgie Plastică, la fel am demis-o și pe doctorița Petrescu de la secția Urgențe. Atât doctorița Petrescu cât și medicul Ghimiș au fost de serviciu în noaptea când Alexandra Vranciu, fata incendiată de iubit pe câmp, a fost internată", a spus Stoica.

Declarația acestuia se bate cap în cap cu un alt punct de vedere exprimat de Stoica în urmă cu o săptămână. Atunci managerul spitalului afirma că "s-a făcut anchetă internă și nimeni de la UPU nu se face vinovat". Până la această oră nu există o argumentație scrisă a deciziei luată de Benea în demiterea șefului UPU.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite