Bacău : Săptămână “încărcată“ la Biblioteca Județeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De luni, pasionații de lectură, atât copii cât și adulți, sunt invitați la Biblioteca Județeană, care le-a pregătit un program ce include concursuri, spectacole, expoziții și prezentări.

Luni, Secţia de Împrumut pentru Adulţi propune cititorilor o temă interesantă: geografia mediului înconjurător. "În timp ce milioane de oameni celebrează Ziua Mondială a Mediului, Naţiunile Unite emit un semnal de alarmă asupra ameninţărilor care planează asupra diversiţăţii biologice a Planetei. ONU face un apel de urgenţă lumii întregi pentru protejarea  diversităţii speciilor. Amintind ca ONU a decretat anul 2010 - Anul biodiversităţii , Ban Ki-moon, secretarul general, a făcut un apel întregii umanităţi pentru a definitiva un termen pentru mărirea sensibilizării opiniei publice asupra importanţei vitale a milioane de specii care trăiesc pe Planetă, în păduri, în munţi şi în oceane", a precizat Gabriela Muraru, directorul bibliotecii. În acest context, va fi deschisă o expoziţie de carte realizată de Gabriela Radu.

Secţia pentru Copii îi va invita pe cititorii său la "Micul Prinţ", de Antoine-Marie Roger, viconte de Saint-Exupéry, aviator căzut pe frontul antifascist. Biblioteca va găzdui o expoziţie de carte realizată de Nicoleta Munteanu cu ocazia împlinirii a 110 de la naşterea scriitorului francez. Manifestările organizate de Biblioteca Județeană vor continua miercuri, cu " Literatură  pentru vacanţă -  expoziţie de carte realizată de Colectivul Secţiei pentru Copii și cu vizionarea unor secvenţe  din filmul  «   Garfield ». Tot miercuri, elevii Centrului Rezidenţial "H. Coandă" vor prezenta un program de cântece şi dansuri populare și vor participa la un concurs de compuneri intitulat " Bine ai venit vacanţă! ".

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite