Bacău: Anchetă în cazul ”afacerea cantina”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul Scripăț vrea să facă ”lumină” în cazul ”afacerea cantina”
Prefectul Scripăț vrea să facă ”lumină” în cazul ”afacerea cantina”

Constantin Scripăț, prefectul Bacăului, a început verificările asupra legalității organizării licitației pentru renovarea cantinei Spitalului Județean de Urgență (SJU) Bacău.

MAI CITIȚI:

Bacău: Bani publici tocaţi ilegal la Judeţean

Bacău: Cantină la suprapreţ pentru bolnavi

Bacău: Licitație cusută cu ață albă la Spitalul Județean

Cazul a ajuns în atenția Prefecturii după ce ziarul Adevărul a dezvăluit mai multe nereguli care au avut loc pe parcursul procedurilor de licitație. "Lucrurile nu rămân așa. Cel mai grav este faptul că licitația a avut loc înainte de aprobare a studiului de fezabilitate și a banilor nesari investiției", a declarat Scripăț.

Totodată, prefectul este decis să extindă ancheta până la Curtea de Conturi și Autoritatea  Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice. "Sursa de finanțare pentru construcția cantinei spitalului o reprezintă banul public. De aceea trebuie sesizate și aceste două instituții ale statului", a mai spus prefectul Bacăului.

Scandalul a izbucnit după ce a ieșit la iveală faptul că în invitația de participare la licitație suma maxim admisă a fost de 1.800.000 de lei iar lucrarea a fost adjudecată cu 2.400.000 de lei. Abia după mai bine de o lună cosilierii județeni au votat studiul de fezabilitate și alocarea unei sume "surpriză" - 2.900.000 de lei.

În plus, firma de construcție nu avea dreptul să vină în asociere cu alte firme, sau să subcontracteze lucrarea. Totuși, lucrările de proiectare au fost făcute de o "firmă parteneră". "Nu este o ilegalitate, ci doar o imperfecțiune. Se mai întâmplă și astfel de neconcordanțe atunci când se  execută lucrări mari", a declarat Dragoș Benea, președintele Consiliului Județean Bacău.    

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite