Amendă uriașă pentru o postare pe Facebook, din pandemie. Bărbatul se certase cu polițiștii care îl opriseră

0
Publicat:

Bogdan Gheorghe, zis Pampam Bogdan pe Facebook, a fost sancționat de Judecătoria Onești, pentru postarea pe Facebook a unui video în care se certa cu doi polițiști, în timpul pandemiei de COVID-19.

Bogdan Gheorghe are de plătit pentru un video viral, necenzurat în comentarii FOTO Pampam Gheorghe
Bogdan Gheorghe are de plătit pentru un video viral, necenzurat în comentarii FOTO Pampam Gheorghe

Deoarece nu a atacat cu apel soluția de pe fond, bărbatul are de plătit câte 5.000 de euro polițiștilor Ionela-Alexandra Mureșan și lui Ionuț Matei, trebuie să șteargă postarea de pe site-ul de socializare, trebuie să publice scuze zece zile consecutiv pe contul de Facebook și să plătească 2.700 de lei despăgubiri.

De la trecerea termenului în care putea face apel au mai trecut câteva luni și Bogdan Gheorghe s-a trezit deja cu somație de la executorul judecătoresc, pentru a pune în executare soluția magistraților. Executarea îl mai costă încă 6.266 de lei.

Bărbatul de 48 de ani, din comuna Livezi (Bacău), a postat pe Facebook la 22 octombrie 2021 un video înregistrat pe 21 iunie 2021, în care se apropie cu bicicleta de doi polițiști aflați în misiune, aflați în autospeciala Poliției Rutiere Onești, reproșându-le că nu poartă mască și că nu cunosc legile pe care ar trebui să le respecte.

„Au urmat mai multe discuții în contradictoriu între polițiști și bărbat, acesta din urmă folosind un ton agresiv și provocator. Abia după ce a fost amendat pentru neprezentarea documentelor de identitate ce îi fuseseră solicitate, bărbatul s-a îndepărtat, continuând însă să vocifereze, după cum a stabilit instanța”, potrivit unupetrotuș.ro.

Postarea lui Pampam a devenit virală, fiind distribuită în peste 4.500 de conturi de Facebook, având peste 1.000 de reacții și peste 500 de comentarii în nicio lună de la data postării.

Potrivit soluției judecătorilor, Bogdan Gheorghe nu a cenzurat comentariile pornografice la adresa polițistei, fapt sancționat de judecători, care i-au amintit că Facebook, potrivit deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), este spațiu public și orice afirmație defăimătoare poate fi sancționată, dacă este reclamată instanțelor de judecată.

„Întrucât este funcţionar public cu statut special, în urma acestor postări, imaginea sa şi a instituţiei unde lucrează – IPJ Bacău – a fost afectată, întrucât postările au fost vizualizate şi distribuite de mai mulţi utilizatori, fapte ce i-au adus grave atingeri onoarei, imaginii şi demnităţii pârâţilor”, spun judecătorii în motivarea soluției.

Bogdan Gheorghe (Pampam) a publicat deja scuze pe contul de Facebook, dar și somația executorului judecătoresc. „Cer scuze scuze reclamanților Mureșan Ionela și reclamantului Matei Ionuț pentru postarea pe care am postat-o pe Facebook, cât și Poliței Municipiului Onești și Inspectoratului de Politie Bacău”, spune acesta în postarea din data de 10 aprilie 2024.

„Obligă pârâtul la plata sumei de 5.000 de euro (respectiv echivalentul în lei la data plății) pentru fiecare reclamant în parte, reprezentând pretenții civile pentru repararea atingerii aduse dreptului la demnitate și propria imagine.

Obligă pârâtul să șteargă de pe contul său postarea incriminată în termen de o zi de la rămânerea definitivă a prezentei. Obligă pârâtul la publicarea, timp de 10 zile, pe contul său de Facebook (…), a prezentei hotărâri, în termen de 7 zile de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, cu anonimizarea datelor cu caracter personal ale părților. Autorizează reclamanții să publice în mediul online dispozitivul soluției pronunțate.

Obligă pârâtul să prezinte scuze publice pe contul său de Facebook timp de 10 zile atât reclamanților, cât și instituției din care reclamanții fac parte, respectiv Inspectoratul Județean de Poliție Bacău – Poliția Municipiului Onești.

Obligă pârâtul la plata către reclamanți a cheltuielilor de judecată reprezentând taxe judiciare de timbru și onorariu avocat, respectiv suma de 2.700 de lei”, se arată în hotărârea pronunțată de Judecătoria Onești, la data de 8 aprilie 2023.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite