Un angajat disponibilizat de la Primăria Curtici se află în ceea de-a doua zi de greva foamei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a ieşit în faţa Primăriei FOTO Glasul Aradului
Bărbatul a ieşit în faţa Primăriei FOTO Glasul Aradului

Un fost angajat al Primăriei Oraşului Curtici a intrat marţi în greva foamei, sătul de „abuzurile săvârşite de primarul incompatibil” Nicolae Aaniţei.

Vasile Jurjan susţine că din cauza faptului că a făcut publice abuzurile primarului şi-a pierdut locul de muncă cu numai opt luni înainte de pensionare. Acesta a gestionat, vreme de peste 30 de ani, Compartimentul Protecţie Civila a oraşului Curtici.

„Din cauza faptului că actualul primar a făcut numeroase abuzuri, pe care eu le-am făcut publice, am fost înlăturat din primărie, fiind disponibilizat începând cu data de 01.08.2013. Disponibilizarea mea s-a făcut prin desfiinţarea Compartimentului Protecţie Civilă, încălcându-se Legea 481/2004 cu privire la Protecţia Civilă, republicată în 2008. După cum m-am informat de la colegii din judeţul Arad, numai la Primăria Curtici fost desfiinţat Compartimentul Protecţie Civila şi, implicit, locul meu de muncă, unde am muncit jumătate din viaţă. Toate acestea cu 8 luni înainte de a ieşi la pensie. În felul acesta s-a încercat să fiu redus la tăcere”, a declarat Vasile Jurjan, menţionând că deţine informaţii interesante despre „«laborioasa» activitate a primarului incompatibil”.

Vasile Jurjan atrage atenţia că în oraşul arădean Curtici există cel mai mare nod feroviar cu deschidere spre vestul Europei iar prin staţia CFR sunt tranzitate numeroase mărfuri cu grad ridicat de periculozitate pentru locuitorii oraşului şi pentru securitatea gării.

„Circulă spre vestul Europei încărcături militare, cât şi tehnică de luptă KFOR. În eventualitatea unui accident feroviar din eroare umană, sau atac terorist, oraşul nu dispune de acest compartiment (n.r. – Compartimentul Protecţie Civilă), el fiind desfiinţat în mod abuziv de către primarul incompatibil, fără acordul ISU Arad şi al Prefecturii Arad. Mai menţionez că au existat cazuri de scurgeri de combustibil de rachete, scurgeri de acid clorhidric. Cetăţenii oraşului nu mai beneficiază, începând cu data desfiinţării Compartimentului Protecţie Civilă, de un eventual sprijin strategic şi logistic, securitatea lor fiind pusă în pericol”, a declarat Vasile Jurjan. Acesta afirmă că în cei nouă ani de când se află la conducerea Primăriei oraşului Curtici, primarul Nicolae Aaniţei „nu a tratat în mod serios problemele legate de Protecţia Civilă”. De cealaltă parte, primarul Nicolae Aaniţei spune că nu a făcut altceva decât să respecte o hotărâre a Consiliului Local Curtici şi documentaţia care a stat la baza acesteia.

„Eu nu am făcut nimic decât să respect o hotărâre a Consiliului Local”, a declarat Aaniţei. Primarul a precizat, în schimb, ca şi noutate, că a fost obligat să înfiinţeze un post care corespunde pregătirii lui Vasile Jurjan iar fostul angajat poate participa la concursul care va fi organizat pentru ocuparea acestuia.

Bărbatul continuă protestul şi astăzi. 

Vă mai recomandăm: Un suporter giuleştean, aflat în greva foamei, a leşinat la stadionul Giuleşti. Tânărul avea probleme cardiace

Rapidiştii intră mâine în greva foamei. Cer demisia cuplului Sandu - Dragomir

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite