Peste 16% din drumurile judeţene din Arad sunt neasfaltate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din totalul celor 1.208 kilometri de drumuri judeţene din Arad, aproximativ 16,5 % nu sunt asfaltate. Autorităţile judeţene spun că anul viitor peste 45 de kilometri de drumuri pietruite vor intra la asfaltare.

Aproximativ 200 de kilometri de drumuri judeţene de pe întreg judeţul Arad sunt de piatră sau de pământ. Mai precis din acest total, peste 160 de kilometri sunt pietruiţi, iar 30 de kilometri sunt de pământ.

Cristian Drăgan, adminsitratorul judeţului Arad, ne-a declarat că în cursul anului viitor peste 45 de kilometri de drumuri vor intra la asfaltat, fie din fonduri judeţene, fie din bani europeni. „La ora actuală, din cei 1.208 kilometri de drumuri judeţene, aproximativ 200 nu sunt asfaltaţi. Cam 160-170 de kilometri sunt pietruiţi, iar 30 sunt de pământ”, ne spune Cristian Drăgan.

Drumuri comunale, trecute la categorie superioară


Administratorul judeţului Arad spune că în cursul anului 2009 mai multe drumuri comunale au fost preluate de la unele primării din judeţ şi trecute la Consiliul Judeţean Arad, în acel moment acestea au trecut la categoria de drumuri judeţene.

 „Unele dintre administraţiile locale nu aveau posibilitatea să asfalteze, să pietruiască sau să întreţină drumurile pe care le aveau în adminsitrare, astfel încât la nivelul Consiliului Judeţean Arad s-a luat decizia preluării acestora pentru a putea fi modernizate”, a declarat Cristian Drăgan.
 

Proiecte de asfaltare pentru 2015

Conform oficialului CJA, în cursul anului viitor peste 45 de kilometri de drumuri judeţene vor intra la asfaltat. Este vorba despre drumul dintre Socodor şi Sânmartin, de drumurl care leagă Sânmartinul de Caporal Alexa prin Şimand şi Olari şi de drumul dintre Zimand şi Şofronea

„Unele proiecte, cum ar fi drumul Socodor-Sânmartin va beneficia de fonduri europene pentru asfaltare, acest drum având lungimea de 13 kilometri. De asemenea drumul Sânmartin-Şimand-Olari-Caporal Alexa, în lungime de 26 de kilometri va fi asfaltat din bugetul judeţului, la fel ca şi drumul care leagă Zimandul de Şofronea şi care are lungimea de şapte kilometri”, mai completează Cristian Drăgan.

Vă mai recomandăm: Drumuri asfaltate „la dublu” în Hunedoara

Compania Naţională de Drumuri Naţionale promite asfalt pe DN 19 până în Sighet

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite