Mănăstirea Hodoș-Bodrog, o oază de liniște, unde minunile nu pot fi explicate decât prin credință

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, peretele care nu poate fi tencuit și inima de piatră în care se aud bătăile inimii unui preot înmormântat în zidul bisericii, aduc la Bodrog pelerini din toată țara, care pentru a ajunge la mănăstire străbat "Drumul Crucii". Se spune că mănăstirea de la Hodoș-Bodrog este un loc plin de har, unde cei apăsați de necazuri își găsesc un loc de liniște și rugaciune, un loc în car

Cel mai vechi locaș de cult din ansamblul mănăstirilor românești, la Bodrog, preoții au aflat abia acum data când a fost pictată mănăstirea pentru prima oară. Înăuntru, biserica zugravită până în tavan are o răcoare specifică care dă frisoane. În partea stângă, aproape de altar, stă la loc de cinste Icoana Maicii Domnului cu pruncul Iisus în brațe, icoana descoperită de un taur, a cărui coarne se regăsesc și ele în interiorul bisericii. Credincioșii care spun o rugăciune din inimă sunt convinși că icoana îi va ajuta să treacă peste orice necaz.

Bătăi de piatră

Inima zidită în peretele bisericii a devenit un adevărat loc de pelerinaj.credincioșii aprind o lumânare și își lipesc urechea de zid, în speranța că vor auzi bătăile inimii pe care călugării le aud aproape de fiecare dată. Legenda spune că acolo a fost înmormântat un preot pe care mama sa l-a blestemat. Tocmai de aceea, preotul nu își găsește nici astăzi liniștea iar inima sa nu a contenit să bată.

Citește mai multe despre acest subiect în ediția de dimineața a Adevărului de Banat.

Cap de ziar Adevarul Banat
Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite