Îngheţată italiană promovată cu o întoarcere în anul 1958. Evenimente româneşti date ca exemplu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Îngheţată italiană FOTO Bogdan Iancu
Îngheţată italiană FOTO Bogdan Iancu

Italienii au început să îşi promoveze un sortiment de încheţată în ţara noastră cu o întoarcere în timp. Ei se folosesc de istoria ţării noastre pentru a lansa un produs al lor făcut în anul 1958.

Lansarea a fost făcută şi la Arad unde a fost postat şi un filmuleţ. De asemenea, pe pagina de Facebook care poartă numele îngheţatei, aceştea au postat date istorice legate de anul 1958, dar şi îndemnul de a călători în timp.

De exemplu, pentru sibieni au scris: „Când ai fost ultima dată în 1958? Dacă erai la Sibiu, în 1958 participai la descoperirea cetăţii dacice de pe dealul Căţănaş, unde s-au descoperit 4 denari romani republicani şi 14 ştanţe (matriţe) monetare pentru baterea denarului roman, care demonstrează faptul că unele monede romane s-au turnat în Dacia. Nu ştim dacă şi dacii au gustat acest desert special, dar gelato are o mare legătură cu Imperiul Roman. Pentru că se spune că a fost inventat de Quinto Fabio Massimo, un general roman, la începutul mileniului I. După 2000 de ani, gelato autentic italian este aici. În curând... ajungem în 1958 :)” .

La prahoveni le transmite aşa: „Dacă ai putea călători în timp...în judeţul Prahova...în anul 1958...l-ai putea întâlni pe Justin Capră, inventatorul renumitului „rucsac zburator”; ideea se materializează, fiind transmisă tocmai în SUA, unde va fi brevetată şapte ani mai târziu, de americani. În 1958 a proiectat, realizat şi zburat cu un astfel de aparat. Un motiv în plus să iubim ideile autentice ale românilor. 

La braşoveni le vorbeşte despre Mihai Bâră şi medalia de  aur din 1958, iar la arădeni despre participarea la prima audiţie naţională a cantatei scenice Carmina Burana care a avut loc cu artişti arădeni la Filarmonica de stat din Arad.

Cele mai bune poeme care au stat la baza capodoperei Carmina Burana au fost scrise de un poet italian, în autentica limbă latină, în secolul XII.

Întreaga lor campanile de promovare a îngheţatei se învârte în jurul anului 1958, când a apărut acest tip de desert.

Vă mai recomandăm: Îngheţata din Ungaria făcută cu tehnologie NASA a ajuns şi în Arad

Poveştile iernilor de coşmar ale românilor. Iadul alb din 1880 - Dunărea a fost îngheţată 101 zile. În 1954, „Marele Viscol“ a făcut prăpăd în Bucureşti
 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite