Familia Regală nu vrea să mai plătească impozite şi taxe pentru domeniul din judeţul Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Domeniul de la Săvârşin are peste 19 hectare Foto arhivă Adevarul
Domeniul de la Săvârşin are peste 19 hectare Foto arhivă Adevarul

Familia Regală a României a solicitat Primăriei Săvârşin, din judeţul Arad, să fie scutită de la plata impozitelor şi taxelor locale pentru domeniul pe care-l deţine în comuna arădeană.

Solicitarea Casei Regale a fost formulată de către fostul suveran al României, care este veteran de război şi ar avea acest drept.
Primarul comunei Săvârşin, Ioan Vodicean, a declarat că este în curs de analizare cererea, depusă la începutul anului 2016.

Vodicean spune că fostul rege plătea cu regularitate 35.000 de lei pe an pentru domeniul de 19,5 hectare, care include castelul şi alte câteva imobile. Dacă se va constata că solicitarea se încadrează în prevederile legale, scutirile vor fi operate retroactiv începând cu data de 1 aprilie.

”În calitate de veteran de război, regele poate beneficia de astfel de scutiri. Cererea sa este în curs de analizare, pentru că am solicitat familiei regale informaţii suplimentare cu privire la utilitatea clădirilor, în condiţiile în care, potrivit noului cod fiscal, impozitul se plăteşte diferenţiat pentru clădirile rezidenţiale şi nerezidenţiale. Aici vorbim de Castelul Săvârşin şi alte şase-până la opt imobile de pe domeniul regal”, a precizat primarul.

Ioan Vodicean a mai spus că nu este nevoie de aprobarea Consiliului Local Săvârşin pentru această scutire, Primăria urmând doar să constate dacă se îndeplinesc condiţiile necesare pentru această scutire.
 

Vă mai recomandăm: FOTO VIDEO Pe urmele Regelui Mihai: castelul şi domeniul de la Săvârşin, din Arad, locuri pline de istorie

 Secretele castelului de la Săvârşin al Familiei Regale: a trecut prin incendii, a fost sanatoriu şi casă de oaspeţi

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite