Elevii Liceul Pedagogic „Dimitrie Ţichindeal” sunt îndemnaţi să împartă ce au cu cei care au mai puţin ca ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acţiunea va avea loc în cadrul Liceului FOTO arhivă
Acţiunea va avea loc în cadrul Liceului FOTO arhivă

Asociaţia Sirinia împreună cu Liceul Pedagogic „Dimitrie Ţichindeal” Arad desfăşoară un program de responsabilitate şi conştientizare socială în rândul elevilor dedicat copiilor devaforizaţi, dar şi celor ce pot fi exemple autentice şi să ofere iniţiative frumoase.

Programul a fost lansat luni, 11 noiembrie, şi va fi finalizat în data de 22 noiembrie. În cadrul Liceului Pedagogic „Dimitrie Ţichindeal” sunt amplasate puncte de colectare de haine, rechizite, dulciuri pentru peste 50 de copii defavorizaţi de la Şcoala Generală nr. 3 „Iosif Moldovan” – elevii şcolii provenind din familii monoparentale, cu venit minim, familii sărace cu mulţi copii. Activitatea din cadrul liceului este coordonată de profesoara Violeta Tocaciu, consilierul educativ al şcolii, şi eleva Melania Avram, din clasa a X-a D, preşedinta Consiliului Elevilor.

Potrivit organizatorilor, scopul acţiunii este pe de-o parte integrarea copiilor dezavantajaţi în societate, dar şi responsabilizarea elevilor din Liceul Pedagogic de faptul că sunt binecuvântaţi, că au posibilitatea să meargă la şcoală, având o situaţie materială mai bună.

„Se doreşte crearea unui sistem prin care să oferim copiilor din program ceea ce ei au nevoie, dar vrem ca activitatea noastră să nu se oprească aici, pentru că asta ar însemna ca ei să se deprindă cu un anumit obicei de a primi iar după cum bine ştim, obişnuinţa duce la rutină şi în ultimă instanţă la indiferenţă. Copiii de astăzi reprezintă generaţia următoare şi de aceea trebuie să contribuim la formarea lor, la aducerea la un nivel decent al ţinutei, manierelor şi dezvoltării individuale a fiecărui elev, indiferent de şcoala sau zona de unde provin”,  a declarat Mihaela Leş, reprezentant al  Asociaţiei Sirinia.

Vă mai recomandăm: Acţiune umanitară la Slatina pentru ajutorarea unui copil de 13 ani

Acţiune pentru salvarea casei în care s-a născut Brâncuşi

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite