Cum scăpăm de stresul generat de zilele de sărbători. „Masajul capului stimulează glanda care produce hormonul somnului“

0
0
FOTO: Claudiu Negrea
FOTO: Claudiu Negrea

Terapeutul arădean Florin Mîndra spune că, după excesele de sărbători, organismul este obosit şi suprasaturat şi trebuie să luăm unele măsuri.

Acesta afirmă că excesele alimentare irită pancreasul şi se declanşează un lanţ întreg de reacţii dezordonate: iritare, insomnie, stres. Iar, ca rezultat, în organism se stochează grăsimi în exces şi apare retenţia de apă. 

„Emoţiile din timpul sărbătorilor şi stresul cauzat de pregătirea lor pot fi rezolvate prin câteva tipuri de masaj (drenaj limfatic, reflexoterapie, masaj în profunzime etc.) printre care şi masajul capului. El stimulează glanda pineală, producătoare de melatonină – hormonul somnului – şi hipofiza, «dirijorul» altor glande hormonale”, spune Florin Mîndra.

Terapeutul mai spune că această formă de masaj îşi concentrează atenţia pe alungarea în special a stresului care stagnează în ţesuturile profunde şi în organele digestiei.

„Manevrele de masaj şi de presiune pe anumite puncte energetice descongestionează aceste organe şi le ajută să elimine toxinele, regleaza nivelul de energie în sistemul nervos şi endocrin, ceea ce categoric duce la îmbunătăţirea metabolismului. Depinde de tine să ai Sărbători fericite. Să te serveşti de ele ca de o binecuvântare sau să le serveşti tu lor ca un sclav”, mai adaugă Florin Mîndra, terapeut prin masaj.

Mai puteţi citi: 

Cum pot fi ajutaţi tinerii dependenţi de calculator. Metoda masajului care stimulează nevoia de exerciţiu fizic

De ce este considerat masajul cea mai eficientă metodă pentru detensionare. „Decembrie este luna când am cei mai mulţi clienţi“
 

Arad


Ultimele știri
Cele mai citite