Cristian Stanciu se pregătește intens să își pună la pământ adversarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arădeanul Cristian Stanciu, un nume care a reușit să se facă cunoscut în lumea sportului prin muncă și disciplină.Un om pasionat și încă entuziasmat de ceea ce face și astăzi, Cristian Stanciu, a ajuns să fie cunoscut în aproape întreaga Europă datorită performanțelor sale în lumea sportului judo.

“Inițial am ales judo pentru că m-au îndrumat părinții. Eram plin de energie iar mama și tatăl meu mă sfătuiseră să aleg un sport. Mi-a surâs ideea de a face judo, așa că am început”, povestește Cristian Stanciu.
La scurt timp de la prima sa lecție, Stanciu avea să participe la primul său campionat.
“Se întâmpla în anul 1982, după doar șase luni de când am început să fac primele ore de judo. Atunci am fost selectat să merg la Campionatul Pionerului, cum era pe vremea aceea, de la Deva. Am avut trei meciuri și am reușit să le câștig pe toate”, își amintește Cristi.
Până la vârsta de 18 ani a activat la clubul arădean CS Gloria, timp în care a participat atât la Campionate naționale cât și la cele internaționale.

Împărtășește pasiunea sa celor mai mici

La scurt timp de la întoarcerea sa acasă de la București, unde a activat alți doi ani de zile, Arpad Nagy, colegul său, și-a deschis o sală de judo în localitatea Pecica și au început să colaboreze. Astfel, pe lângă faptul că participă la numeroase concursuri, Cristian Stanciu a devenit și profesor de judo și încearcă să îi determine pe copii să practice acest sport.
În tot acest timp, campionul și-a întâlnit jumătatea și pentru scurt timp, și-a intersectat cariera cu medicina.
“Pentru că soția mea lucrează în domeniul medical, a început să mă atragă și pe mine medicina iar timp de doi ani, am activat la Ambulanța din Arad. Din cauza programului foarte încărcat a trebuit însă să renunț”, spune Cristian Stanciu.
Astăzi, Cristi, care are la activ numeroase medalii și trofee, se declară un om mulțumit și speră că va reuși și pe viitor să obțină astfel de performanțe.
“În prezent mă antrenez pentru Internaționalele României individuale și pe echipe și Campionat European Judo Veteran Masters din  Austria”, susține Cristian. 

Campionul spune că nu ar fi reușit aceste lucruri fără câțiva oameni importanți pentru el.
“În primul rând trebuie să le mulțumesc părinților și soției că sunt alături de mine. Cel mai important om din cariera mea este însă antrenorul Lazăr Loghin, cel care m-a învățat tot ce știu și m-a sprijinit mereu. De asemenea, mulțumesc antrenorului Mihai Telechi și conducerii CSS Gloria pentru că ne pune la dispoziție toate cele necesare pentru pregătirea noastră”, încheie Stanciu.

Întrebări și răspunsuri
-Care dintre  premiile obținute a fost cel mai important pentru tine?
Toate. Deoarece pentru fiecare am muncit la fel de mult.
-De ce ai ales să renunți la capitală, unde ai activat o perioadă?
Mi-era foarte dor de casă. Am știut că dacă vreau, pot să continui și aici și să am performanțe.
-Mai ai și acum aceleași emoții mergi la concursuri?
Emoțiile sunt aceleași de fiecare dată. Este normal, pentru că m-am pregătit mult și vreau să obțin și rezultate foarte bune.
-Cum ți se pare munca cu cei mai mici? Sunt greu de pregătit?
Uneori da, alteori nu. Depinde de cât de mult iubește copilul acest sport. În general, ei sunt destul de interesați și prind foarte rapid.

Ce-i place

Sportivul Cristian Stanciu mărturisește că îi place cel mai mult să își petreacă timpul alături de soția sa. “De fiecare dată când sunt plecat, abia aștept să ajung acasă și să stau cu soția și cu cățelul nostru, Osyrys, pe care nu i-aș da pentru nimic în lume”, spune Cristi.
 
Ce nu-i place

Printre lucrurile pe care le detestă, se numără minciuna și oamenii care nu se țin de promisiuni.
“Eu așa am fost învățat,că atunci când promiți ceva,să  te ți de cuvânt. Urăsc oamenii care nu fac asta. De asemenea, nu îmi place să fiu mințit e”, declară Cristian Stanciu.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite