Așa zișii creștini au luat masa și au dormit în timpul slujbei, la Mănăstirea Bodrog

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de oameni din vestul ţării, dar şi din străinătate, au refăcut Drumul Crucii, după modelul Patriarhiei Ortodoxe de la Ierusalim. Unii însă au confundat biserica cu ieșirea la iarbă verde și au venit pregătiți cu pături , perne și mâncare pe săturate. După ce s-au arătat sătui, mulți dintre aceștia nu s-au stingherit să tragă un pui de somn, tocmai în timpul slujbei.

A devenit o tradiţie ca, în fiecare an, în seara de dinaintea praznicului Adormirea Maicii Domnului, lăcaşul de cult să fie luat cu asalt de pelerinii din judeţele Arad, Timiş, Bihor, Hunedoara şi Caraş-Severin, dar şi de români ortodocşi stabiliţi în Ungaria sau de românii care muncesc în străinătate, iar în această perioadă au revenit în ţară pentru a-şi petrece concediile.

Dacă pentru unii, rugăciunile și slujbele au fost sfinte, pentru alții, pelerinajul s-a transformat în cu totul altceva.
Grupurile de etnici rromi s-au instalat în curtea mănăstirii cu pături, pilote, perne şi copii gălăgioşi, făcându-și astfel simțită prezența din plin printre ceilalți credincioși.

Mai mult decât atât, în timpul Vecerniei, mulţi dintre ei au dormit, unii chiar au sforăit, nestingheriţi, în acordurile pricesnelor intrerpretate de studenţii teologi. De asemenea, alţi oameni veniţi de la sute de kilometri distanţă și-au scos din bagaje mâncarea pe păturile întinse în curtea mănăstirii și s-au pus pe mâncat şniţele, sandvişuri sau prăjituri.

Citește mai multe în ediția de dimineață a Adevărului de Banat.

Cap de ziar Adevarul Banat
Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite