A încercat să scoată ilegal din ţară un minor cu o procură notarială falsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Frontieriştii arădeni au depistat o persoană din România care a încercat să scoată ilegal din ţară un minor prezentând la controlul de frontieră o procură notarială falsă, dar s-a ales cu dosar penal.

Este cazul lui Adrian S., de 50 de ani care a pus la încercare vama arădeană pentru a-şi duce nepoata de şase ani în Spania la părinţii acesteia. Pentru că trebuia să prezinte o procură notarială la ieşirea din ţară, bărbatul a cumpărat una pentru 50 de lei.

„La Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, s-a prezentat pentru ieşirea din ţară o persoană de sex masculin, însoţit de un minor. În conformitate cu Legea  248/ 2005, bărbatul a prezentat pe lângă documentele de trecere a frontierei şi o procură notarială pentru cetăţeanul român minor. Cu ocazia controlului de frontieră, lucrătorii noştri au constat că documentul notarial prezentat la control nu conţine elementele de identificare specifice actului original. Ştampila notarială a fost scanată, iar timbrul sec aplicat nu are continuitate. S-a luat legătura cu Biroul Notarial emitent de unde ni s-a comunicat că încheierea notarială prezentată este falsă”, a declarat Mihaela Leş, purtător de cuvânt al IJPF Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite