Zăpada viscolită a format troiene de peste un metru pe unele drumuri judeţene. Mai sunt blocate două tronsoane. Toate şcolile sunt închise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două drumuri judeţene din Teleorman sunt, în continuare, blocate, pe anumite porţiuni. Drumarii de plâng de faptul că activitatea de deszăpezire este îngreunată de condiţiile meteo. Toate şcolile din judeţ sunt închise astăzi.

Ninsoarea abundentă din weekend a dus la depunerea pe drumurile judeţene a unui strat de zăpadă de aproximativ 25–30 cm, troienele formate pe alocuri atingând peste 1 m şi transformându-se în ”dopuri” care au blocat circulaţia.

Drumarii se plâng de faptul că activitatea de deszăpezire a fost considerabil îngreunată de condiţiile meteo. Utilajele din dotare  (autogredere, auto cu lamă, autofreze, auto cu lamă şi răspânditor de sare) au lucrat non–stop, reuşindu-se menţinerea în circulaţie a celei mai mari părţi din cei 820 km de drumuri judeţene.  

Potrivit datelor furnizate de Consiliul Judeţean Teleorman, în această dimineaţă, când viscolul a încetat, mai sunt închise circulaţiei rutiere două tronsoane, DJ 612 (Călugăru–Băbăiţa) şi DJ 612A (Spitalul TBC Roşiorii de Vede–Balta Sărată). Pe patru tronsoane de drum judeţean, DJ 612 A (Văcăreşti–Săceni), DJ 612  (Săceni–Ciolăneşti), DJ 703 (Vârtoape–Ciolăneşti–Siliştea Gumeşti) şi DJ 506 (Negreşti–Tătărăşti) se circulă îngreunat, pe un singur fir”, 

Pe carosabil persistă un strat de zăpadă adusă de viscol de pe câmp, care îngreunează desfăşurarea în condiţii de siguranţă a traficului rutier. Pe toate sectoare de drum se acţionează, în continuare, pentru menţinerea în stare de circulaţie a drumurilor sau pentru supralărgirea căii de rulare, după caz. Drumarii răspândesc material antiderapant, pentru prevenirea alunecuşului. 

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite