Rareş-Livius Corbu, medicul care tratează peste 1000 de pacienţi pe an
0Este medic specialist în gastroenterologie, iar de la venirea sa la spitalul din Alexandria, a fost înfiinţat un nou compartiment medical care nu exista în oraş
A luat decizia de a deveni medic în timpul liceului şi a început să se pregătească pentru facultatea de medicină. „Prin liceu m-am hotărât că vreau să mă fac doctor şi am început să mă pregătesc în acest sens. În 1987 am intrat la facultatea de medicină, iar în 1988 am plecat în armată pentru 9 luni, la Focşani. În anul 1994 am promovat examenul de rezidenţă şi am ales specializarea gastroenterologie. Mi-am făcut rezidenţiatul la Spitalul Fundeni, apoi, din 2001 am lucrat la Spitalul Militar", povesteşte medicul.
A contribuit la înfiinţarea unui nou compartiment la Spitalul din Alexandria
După ce în anul 2006, i s-a restructurat postul, s-a orientat către Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria, unde a fost admis în urma unui concurs. Odată cu venirea sa, a fost înfiinţat compartimentul de gastroenterologie în cadrul secţiei medicale. „După venirea mea, am contribuit împreună cu conducerea spitalului, la înfiinţarea compartimentului de gastroenterologie, ceea ce reprezintă o mare realizare pentru spital şi pentru pacienţii din tot judeţul. Înainte de înfiinţarea acestei secţii, aproximativ 90% dintre aceştia erau trimişi către spitalele din capitală", explică medicul.
Faptul că a fost înfiinţat compartimentul respectiv, a permis achiziţionarea unor aparte medicale moderne. „Achiziţionarea acestei linii de aparatură medicală performantă, care este prezentă în toate spitalele mari din ţară, permite acum rezolvarea a 85-90% dintre cazuri, pe plan local, fără a mai fi necesară trimiterea pacienţilor la Bucureşti", mai spune doctorul Corbu.
Are peste 1000 de pacienţi pe an
După înfiinţarea acestui nou compartiment, foarte mulţi pacienţi beneficiază serviciile medicale oferite. Astfel, peste 1000 de persoane sunt tratate anual de medicul Corbu. „Am aproximativ 750 de pacienţi pe an , care sunt internaţi, la care se adaugă încă 400, trataţi în ambulatoriu. Deasemenea, efectuez aproximativ 1600 de endoscopii pe an şi 400 de colonoscopii", spune medicul, care mai explică faptul că investigaţiile pe care le efectuează sunt destul de agresive prin natura lor. „Este adevărat că investigaţiile sunt mai agresive şi greu de suportat pentru pacienţi, însă este foarte important ca aceştia să fie pregătiţi psihic înainte, să li se explice ce urmează, iar investigaţia să fie făcută cu foarte multă precizie şi răbdare", explică acesta.
Profil
Născut: 11 ianuarie 1969, Bucureşti
Studii: Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davilla" din Bucureşti
Familie: necăsătorit
Ce-i place
„Îmi place ca lucrurile să fie făcute cu rigoare, disciplină şi eficienţă, ceea ce la noi cam lipseşte. Îmi mai place istoria, geografia, muzica clasică şi filmele de acţiune", spune medicul.
Ce nu-i place
„Nu-mi place lipsa de educaţie, repetiţia mecanică a unor lucruri şi lipsa de discernământ cu care sunt tratate unele probleme importante", mai spune acesta
Întrebări şi răspunsuri
-V-aţi gândit vreodată să mergeţi să profesaţi în altă ţară?
Da, am luat în calcul şi această variantă mai demult, însă nu am pus-o în aplicare. Am creat ceva în acest spital şi nu am de gând să renunţ acum.
-Vă aduce satisfacţii această meserie?
Pot spune că da, este o meserie care aduce multe satisfacţii, deoarece, prin ceea ce faci îţi atragi simpatia pacienţilor şi ai mulţumirea că ai făcut ceva pentru binele unui om