Guvernul a alocat bani pentru construirea unui dig de 2,5 kilometri la Siliştea Gumeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a alocat suma de 1.200.000 lei pentru construirea unui dig de 2,5 kilometri la Siliştea Gumeşti, pe pârâul Câinelui. Lucrarea este una considerată de maximă necesitate, după ce siliştenii au fost inundaţi anul acesta, de şapte ori, de la Paşte încoace.

Guvernul a aprobat în şedinţa  de săptămâna trecută alocarea sumei necesare pentru construirea digului de la Siliştea Gumeşti. În Monitorul Oficial de vineri, 1 august 2014, a apărut hotărârea privind modificarea anexei la HG 390//2014 privind suplimentarea bugetului Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice pentru Departamentul de Ape, Păduri şi Piscicultură din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului pentru înlăturarea  efectelor calamităţilor naturale produse în lunile aprilie şi mai 2014. Concret, din suma care fusese iniţial alocată, prin hotărâre de Guvern pentru realizarea unui studiu hidrologic pe râul Vedea, Gvernul ia banii necesari construirii digului de la Siliştea Gumeşti.

Potrivit documentului publicat vineri în Monitorul Oficial, pentru lucrări de regularizare şi îndiguire pe pârâul Câinelui la Siliştea Gumeşti se alocă suma de 1.200.000 lei.Lucrarea propriu-zisă constă în îndiguirea şi regularizarea pârâului Câinelui pe o porţiune de 2,5 kilometri. Odată banii alocaţi, lucrarea urmează să înceapă vara aceasta şi să fie finalizată în 2014.

În Teleorman, tot pe pârâul Câinelui se află în plin şantier o altă lucrare care presupune regularizarea cursului de apă pe tronsonul amonte Baldovineşti- aval Vârtoape. Banii au fost alocaţi după inundaţiile de Paşte şi lucrarea a început în luna iunie. După termenul dat de Apele Române, lucrarea de regularizare pe pârâul Câinelui ar fi trebuit să fie gata până la finalul lunii august. Ultimele inundaţii au încetinit însă ritmul de lucru şi din acest motiv termenul de finalizare ar putea fi amânat până în septembrie.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite