FOTO VIDEO Ziua Naţională la Alexandria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de alexăndreni s-au adunat, astăzi, pe platoul de lângă Direcţia Finanţelor Publice Teleorman pentru a participa la manifestările prilejuite de Ziua Naţională. Unii au indurat două ore în frig mânaţi de patriotism, alţii cu gândul la fasolea dată gratis de primărie

Momentul de deschidere a festivităţilor dedicate Zilei Naţionale a României şi împlinirii a 95 de ani de făurirea statului naţional unitar a aparţinut Gărzii de Onoare a Garnizoanei Alexandria care a întâmpinat mai marii judeţului cu marşul de onoare. Festivitatea de sărbătorire a Marii Unirii a inclus o slujbă în memoria eroilor jertifiţi pentru patrie şi o serie de discursuri ale autorităţilor judeţene. N-au lipsit momentele artistice susţinute de Octavian Broşteanu, elevul Şcolii gimnaziale ” Mihail Viteazul” şi de câştigătorii concursului ” 1 decembrie-moment istoric” de la Colegiul Naţional ” Al. D Ghica” care au pus în scenă momentul Unirii.

S-au depus coroane, prilej cu care autorităţile judeţene, reprezentanţii Primăriei şi Consiliului local Alexandria, ai instituţiilor deconcetrare şi ai partidelor politice adus un omagiu celor care au contribuit la realizarea Unirii.

Manifestările s-au încheiat, aşa cum era programat, cu defilarea Gărzii de Onoare. Neprevăzutul a transformat momentul solemn într-unul comic, pentru că pe toata durata defilării detaşamentul a fost condus de un câine comunitar, care a stârnit zâmbetele audienţei.

Fasole şi cârnaţi din două surse

După momentul festiv alexăndrenii s-au înghesuit la masa gratuită dată de primărie. Primarul Victor Drăguşin şi consilierii locali ai USL,costumaţi în bucătari au servit mulţimii fasole cu cârnaţi, vin fiert şi ceai cald. Cele 2000 de porţii pregătite de primărie s-au epuizat destul de repede. Cei care n-au apucat să înfulece din bucatele pregătite de ”putere”, au avut alternativă la ”opoziţie”, pentru că anul acesta, organizaţia judeţeană a PDL şi filiala locală a PDL Alexandria au oferit separat o masă care a inclus pe lângă fasole cu cârnaţi, sarmale şi plăcintă cu brânză. Intenţia pedeliştilor a fost de a demonstra că astfel de manifestări se pot susţine şi din sponsorizări, nu numai din bugetul local.

Andreea Bănică şi Alex Velea vor cânta diseară la Alexandria 

Alexăndrenii sunt invitaţi, de Ziua Naţională, la spectacole. Cu începere de la ora 16.00, pe scena amenajată în faţa Casei de Cultură vor cânta Orchestra BURNASUL,   Daniela Condurache şi  Mariana Ionescu Căpitănescu. Începând cu ora 18.00 vor susţine recitaluri Haiducii, Alex Velea şi Andreea Bănică.

Tot diseară, alexăndrenii sunt invitaţi să asiste la retragerea cu torţe a Detaşamentului de Onoare şi la focul de artificii, pregătit de municipalitate.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite