Consiliul Judeţean Telorman, despre Insula Belina: „A revenit la stat după o întârziere nejustificată de 1 an şi jumătate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman, Ionel Dănuţ Cristescu, spune că instituţia sa face demersuri de mai bine de un an ca Insula Belina şi Braţul Pavel să revină în administrarea Apelor Române.

GALERIE FOTO

În data de 20 mai a.c., a fost semnat Procesul verbal de predare-primire şi Protocolul de Revenire prin care bunurile denumite generic Braţul Pavel şi Insula Belina, aflate în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman(CJT), revin în administrarea Administraţiei Naţionale „Apele Române”(ANAR).

Pe 21 mai, în şedinţă de Guvern, premierul Ludovic Orban anunţa că va aproba trecerea insulei în administrarea statului. „Of, Belina! După ce a rătăcit prin buzunarele lui Dragnea, azi va reveni la stat. Preluarea se va face azi, fără contractele pe care le încheiase Tel Drum. Preluarea va fi curată. Se va vedea ce s-a construit ilegal în insula Belina. Ministerul Mediului va veni cu o HG şi pentru braţul Pavel. Aşteptăm HG cu celeritate, astfel încât să încheiem acest episod trist în care baronii au încercat să transforme în moşie proprie proprietăţi ale statului român”, a spus Orban în şedinţa de Guvern din 21 mai.

Preşedintele CJ Teleorman, Ionel Dănuţ Cristescu, spune că semnarea procesului verbal de predare-primire insula şi Braţul pavel trec din administrarea CJ în administrarea Apelor Române „s-a făcut după o lungă tăcere a autorităţilor în drept, sesizate în repetate rânduri de Consiliul Judeţean Teleorman privind revenirea Braţului Pavel şi a Insulei Belina în administrarea Apelor Române, aprobată încă din anul 2018, prin Hotărârea Consiliului Judeţean Teleorman nr. 135/2018.”

De asemenea, CJ Teleorman susţine că „revenirea s-a făcut cu o întârziere nejustificată de 1 an şi jumătate, iar ANAR a semnat Procesul verbal de predare-primire numai după numeroase adrese, demersuri justificate şi, în mod clar, la insistenţele CJT.”

În ceea ce priveşte trecerea din administrarea CJ Teleorman în administrarea Apelor Române a Braţului Pavel şi a Insulei Belina, Ionel Dănuţ Cristescu spune că la bază stă Hotărârea nr. 135/2018 a Consiliului Judeţean Teleorman şi „Protocolul de Revenire a unor părţi de imobile din domeniul public al judeţului Teleorman şi administrarea CJT în domeniul public al statului şi administrarea Administraţiei Naţionale „Apele Române”, precum şi a unor părţi de imobile aflate în domeniul public al statului şi administrarea CJT în administrarea Administraţiei Naţionale „Apele Române” şi „nu o hotărâre de guvern.”

Pe aceeaşi temă:

Ministrul Mediului merge pe Insula Belina, reintrată în domeniul public după ce fusese cedată firmei Tel Drum

Orban: „Of, Belina!“ Insula „lui Dragnea“ şi braţul Pavel vor reveni la stat fără contractele Tel Drum VIDEO 

AlexandriaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite