Cinematograf de 120.000 de euro în Casa de Cultură din Alexandria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa de Cultură a Sindicatelor a fost preluată de Primărie, prin hotărâre de Guvern
Casa de Cultură a Sindicatelor a fost preluată de Primărie, prin hotărâre de Guvern

Casa de Cultură a Sindicatelor din Alexandria a intrat ,cu acte în regulă, în patrimoniul primăriei. Edilul  Victor Drăguşin a anunţat că imobilul a fost preluat prin hotărâre de Guvern. Primăria se pregăteşte să investească în local şi intenţionează să amenajeze un cinematograf cu 50 de locuri în sala mică.Investiţia va costa 120.000 de euro.

Casa de Cultură a Sindicatelor a fost preluată, în urmă cu câteva luni, de municipalitate printr-o hotărâre de consiliu local, primindu-se doar  acordul de principiu al federaţiilor sindicale locale. Şefii sindicalişti de la  nivel naţional nu au fost însă de acord cu preluarea imobilului de către Primăria Alexandria şi au atacat hotărârea Consiliului local în contencios. 

Ar fi urmat o serie de procese lungi în instanţă pentru stabilirea situaţiei Casei de Cultură, dar treaba a fost tranşată mai repede de Guvern. Executivul a emis o hotărâre care stabileşte că imobilul intră în patrimoniul local. Anunţul a fost făcut de primarul Alexandriei Victor Drăguşin cu prilejul şedinţei Consiliului local” Vă informez că am preluat Casa de Cultură prin hotărâre de Guvern”, a spus primarul.

Odată preluat oficial şi cu acte în regulă edificiul, municipalitatea poate investi aici bani din bugetul local. Ani în şir, pentru că situaţia clădirii a fost una incertă, primăria s-a ferit să investească fonduri într-un imobil care nu îi aparţinea.

Sală de cinematograf cu 50 de locuri

După promisiunile primarului, în acest an, la Casa de Cultură va începe amenajarea unui cinematograf. ” Am vorbit deja cu specialişti în cinematografie 2D şi 3D. Nu sunt investiţii foarte mari în ceea ce priveşte amenajarea sălii mici”  a spus primarul Alexandriei. Sala mică ar urma să fie transformată într-un cinematograf cu 50 de locuri, investiţia ridicându-se , după primele estimări, la 120.000 de euro. Lucrările de amenajare ar putea începe chiar în acest an. Municipalitatea care este acum proprietarul Casei de Cultură are în vedere şi modernizarea sălii mari de spectacole. Şi, evident, va trebui rezolvată problema încălzirii, o problemă veche şi stringentă cu care s-au confruntat toţi alexăndrenii care au mers iarna la puţinele spectacole organizate în Casa de Cultură.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite