Bani de la Guvern pentru primării Sumele nu mai sunt stabilite de Consiliul Judeţean, ci de Executiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Banii s-au alocat de la Ministerul Finanţelor direct primăriilor
Banii s-au alocat de la Ministerul Finanţelor direct primăriilor

Guvernul a aprobat miercuri repartizarea pe localităţi a sumelor minime corespunzătoare bugetului pe anul 2015. Au primit bani Consiliul Judeţean Teleorman şi primăriile din judeţ.

 Concret, Executivul  a emis o hotărâre care prevede repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumelor de echilibrare din cota de 18,5% din impozitul pe venit şi a sumelor defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.Spre deosebire de vechea formulă de alocare a fondurilor, în care Guvernul aloca bani Consiliilor judeţene iar instituţia împărţea mai departe banii primăriilor, acum sumele s-au alocat direct de la Ministerul Finanţelor către autorităţile locale.

 Bani de la Guvern au primit, în urma hotărârii aprobate ieri, atât Consiliul Judeţean Teleorman, cât şi unităţile administrativ teritoriale.

Guvernul împarte banii în 2015, raportându-se la veniturile realizate de unităţile administrativ-teritoriale în 2013, stabilind următoarele sume: 1,5 milioane de lei pentru comune, 6 milioane de lei pentru oraşe; 20 de milioane pentru municipii, 50 de milioane pentru municipii reşedinţă de judeţ, 80 de milioane pentru judeţe.

Chiar şi direct de la Guvern, banii tot par a fi împărţiţi în funcţie de culoare politică a primarilor. Cea mai mică sumă a primit-o Botoroaga, localitate condusă de un primar liberal. Doar 9000 de lei este suma locată acestei comune din cota de 18,5% din impozitul pe venit.Frăsinet, Frumoasa, Crevenicu sunt comune care au primit peste 200.000 lei din cota de 18,5% din impozitul pe venit.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite