Avertizare ANM: Urmează două zile de vijelii şi furtuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Instabilitatea atmosferică va cuprinde toată ţara
Instabilitatea atmosferică va cuprinde toată ţara

În următoarele două zile, sunt aşteptate furtuni şi vijelii în aproape toată ţara. Potrivit meteorologilor, în după-amiaza zilei de joi, 30 iulie, precum şi în noaptea de joi spre vineri, 30/31 iulie, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată, cu precădere în centrul şi nord-estul ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte.

Potrivit anunţului făcut de meteorologi, în cursul zilei de vineri, 31 iulie, aria de instabilitate va cuprinde majoritatea regiunilor, dar îndeosebi pe cele sudice, estice şi centrale.

În cea mai mare parte a ţării  vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător cu aspect de vijelie. Potrivit ANM, ploile vor avea şi caracter torenţial, astfel încât, pe arii restrânse, cantităţile de apă vor depăşi 20 de litri/metrul pătrat, iar izolat, mai ales în Carpaţii Orientali şi Meridionali, peste 30-35 litri/metrul pătrat. Avertizarea anunţă chiar şi condiţii de grindină.

Potrivit ANM, vineri, 31 iulie, în regiunile sudice, vremea se va menţine călduroasă, izolat caniculară la amiază, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite