Ajutor pentru copiii şi bătrânii din Teleorman. „Există suflete care mor de foame. Aceasta este realitatea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Voluntarii ajută bătrânii şi copiii                                     FOTO: Asociaţia Un Pas spre Educaţie
Voluntarii ajută bătrânii şi copiii                                     FOTO: Asociaţia Un Pas spre Educaţie

Voluntarii unei asociaţii ajută zilnic bătrânii şi copiii din satele judeţului Teleorman, oameni care o duc greu, trăind de pe o zi pe alta.

Bogdana, Segarcea, Pietroşani, Bujoru, Uda, Talpa, Măldăieni sunt câteva sate din judeţul Teleorman unde trăiesc, la limita supravieţuirii, bătrâni şi copii.

O echipă de voluntari ai Asociaţiei „Un pas spre Educaţie” realizează un proiect ambiţios, de implicare în această perioadă în care epidemia de coronavirus a închis magazine, farmacii şi a interzis oamenilor să mai iasă din case.

Campania „SOS pentru copiii şi bătrânii izolaţi la domiciliu” vine în ajutorul copiilor şi bătrânilor sărmani din satele judeţului Teleorman. Voluntarii oferă acestor categorii greu încercate alimente

„Aceştia nu îşi doresc prăjituri sofisticate sau decoraţiuni de Paşte, ei îşi doresc mâncare pentru copiii lor, familia lor sau bătrânii ce abia îşi cumpară medicamente! Există suflete care efectiv mor de foame (copii şi bătrâni), iar aceasta este realitatea cruntă”, spune Violeta Zaharia, preşedintele Asociaţiei „Un pas spre Educaţie”.

Asociaţia invită pe oricine, din orice colţ al ţării, să devină voluntar şi să se implice în această campanie umanitară.

Asociatia un pas spre Educaţie Teleorman

De asemenea, oricine cunoaşte cazuri extreme poate anunţa asociaţia, iar reprezentanţii acesteia vor verifica situaţia.

Asociaţia „Un Pas Spre Educaţie“ înseamnă o mână de oameni puşi pe fapte mari care s-au hotărât în 2019 că este momentul să se implice pentru comunitatea teleormăneană pentru a aduce o schimbare socială pozitivă. Preşedintele Asociaţiei este Violeta Zaharia, chimist de profesie.



Au reuşit în această scurtă perioadă de timp să:

Asociatia un pas spre Educaţie Teleorman
  • aducă pentru prima dată în Alexandria, pe 15 iunie 2019, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor (INCDFM) pentru a le deschide apetitul copiilor pentu ştiinţă prin experimente inedite şi interactive.
  • organizeze evenimente şi spectacole interactive de ştiinţă şi educative pentru copiii din mediul rural şi urban
  • să organizeze ateliere de împâslirea lânii la care au participat peste 100 de copii
  • să organizeze un eveniment în decembrie 2019, la care au participat Fun Science (Profesorul Trăsnit) şi Andrei Oşanu care au bucurat peste 200 de copii din sală. Evenimentele ştiinţifice s-au desfăşurat şi în mediul rural unde au participat peste 500 de copii.
  • să ajute peste 200 de elevi defavorizaţi cu ghiozdane complet echipate în septembrie 2019
  • săstrângă câteva tone de haine pentru copii defavorizaţi.
  • din 25 martie 2020, în contextul stării de urgenţă, au început campania „SOS pentru copiii defavorizaţi, bătrânii izolaţi la domiciliu” şi pentru alte persoane vulnerabile din judeţul Teleorman.  Asociaţia şi voluntarii au donat alimente pentru mai mult de 100 de persoane de la începutul campaniei.

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Cum se plâng de condiţiile din carantină Bahoi Libanezu şi tovarăşii lui. „Mai bine la puşcărie!“

VIDEO Înmormântare cu alai în plină pandemie la Zimnicea: zeci de persoane au condus la groapă o rudă a primarului

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite