Adio aglomeraţie. Centura ocolitoare a Alexandriei se inaugurează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centura Alexandriei este pregătită de inaugurare foto: Claudiu Dumitrache
Centura Alexandriei este pregătită de inaugurare foto: Claudiu Dumitrache

Calvarul s-a terminat! Alexăndrenii scapă de aglomeraţia din oraş de la sfârşitul săptămânii. Maşini care tranzitau municipiul pentru a ajunge spre Caracal, Craiova sau Bucureşti vor ocolii reşedinţa judeţului odată cu inaugurarea centurii ocolitoare.

Alexăndrenii scapă de aglomeraţia din weekend, dar şi de maşinile de mare tonaj. Mâine se va tăia panglica inaugurală a centurii ocolitoare a Alexandria, pe DN6, tronsonul Alexandria – Caracal – Craiova, care a inclus şi construirea unui pod peste râul Vedea, pe raza comunei Buzescu.

Proiectul realizat de Compania de Drumuri Naţionale a demarat în urmă cu doi ani. Israelienii de la Shapir Structures au construit centura ocolitoare a Alexandriei. Şoseaua are o lungime totală de 13,28 km de drum, iar în afara podului peste Vedea de la Buzescu proiectul a mai prevăzut şi executarea a 22 de podeţe, care vor asigura preluarea apelor pluviale, astfel încât acestea să nu afecteze şoseaua.

Obiectivul a fost finanţat de Comisia Europeană în proporţie de 69,25 la sută, prin Fondul European de Dezvoltare regională, diferenţa fiind asigurată de la Bugetul de Stat. Costul lucrărilor s-a ridicat la suma de aproximativ 53 milioane de lei.

Din păcate la aceste eveniment nu va lua parte şi premierul României, Victor Ponta. Potrivit unei informări a Guvernului remisă cotidianului Adevărul, la ora 11.00, adică exact în momentul tăierii panglicii, primul-ministru va participa la Conferinţa Naţională a Morarilor şi Brutarilor, organizată în vederea lansării programului de reducere a TVA pe lanţul grâu – făină – pâine la 9 la sută. Evenimentul va avea loc la Romexpo. Nu este exclus ca la eveniment să fie totuşi un reprezentant al Executivului.

Pe aceeaşi temă:

FOTO Teleormănenii ajung mai repede în Bulgaria

Bistriţa şi Beclean vor avea centuri ocolitoare

CNADNR nu dă banii pentru Ocolitoarea Braşovului. Lucrările ar fi trebuit să fie gata în august

Alexandria



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite