11 incendii de vegetație în doar 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arderile necontrolate dau bătăi de cap în fiecare an
Arderile necontrolate dau bătăi de cap în fiecare an

11 arderi necontrolate de mirişte şi vegetaţie uscată în ultimele 24 de ore. Pompierii teleormănenii au tot mai mult de muncă din cauza cetăţenilor care şi-au făcut un obicei din arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a vegetaţiei uscate.

În ultimele 24 ore pompierii teleormăneni au intervenit pentru gestionarea a 11 incendii. Arderile necontrolate s-au manifestat la vegetația uscată de pe raza localităților Fântânele, Zimnicea, Turnu Măgurele, Roșiorii de Vede, Alexandria, Purani și Trivale Moșteni.

Intervențiile au fost destul de dificile, în principal din cauza vântului puternic ce favoriza propagarea focului la vecinătăți, dar și din cauza lipsei surselor de apă, alimentarea făcându-se uneori, în navetă,  de la distanțe de peste 5 km. Cu toate că nu s-au înregistrat pagube materiale, valoarea bunurilor salvate este de peste 600 000 de lei.

Cauzele probabile ale acestor arderi necontrolate au fost folosirea focului deschis pentru arderea resturilor menajere și lăsarea acestuia nesupravegheat, precum și țigările nestinse, aruncate la întâmplare de persoane necunoscute.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al judeţului Teleorman reaminteşte că se pedepseşte cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei: arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi.

Alexandria



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite