VIDEO Viorica Dăncilă a revenit la Alba Iulia după periplul de la Cluj. Protestatari la Spitalul Judeţean şi Sala Unirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă a vizitat Sala Unirii
Viorica Dăncilă a vizitat Sala Unirii

Viorica Dăncilă a revenit joi la Alba Iulia după o deplasare de câteva ore la Cluj-Napoca. Premierul vizitează Spitalul Judeţean Alba şi Sala Unirii. La ultimul obiectiv a fost aşteptată de câteva zeci de membri şi simpatizanţi PSD.

Viorica Dăncilă a ajuns în jurul orei 17.30 la Spitalul Judeţean de Urgenţă, însoţită de miniştrii Sorina Pintea (Sănătate) şi Eugen Teodorovici (Finanţe). 

La intrarea în curtea Spitalului a fost ”întâmpinată” de mai mulţi protestatari care au scandat ”PSD ciuma roşie” şi ”ruşine să vă fie”. Persoane care au scandat împotriva premierului şi a PSD au fost prezente şi în zona Sălii Unirii.

Premierul a vizitat mai multe secţii ale spitalului care în ultimii 9 ani a beneficiat de investiţii în valoare de circa 10 milioane de euro, bani alocaţi de Consiliul Judeţean Alba.

La momentul la care a ajuns la Sala Unirii, membrii PSD prezenţi au strigat ”PSD victorie”. ”Nu am venit la Alba Iulia pentru promisiuni, Am venit să văd ce a realizat Guvernul României, cum s-au implementat măsurile de programul de guvernare. Am venit cu o echipă de miniştri tocmai pentru a monitoriza foarte bine acest lucru şi pentru a vedea dacă foaia de parcurs stabilită este cea respectată”, a spus Dăncilă.

La Sala Unirii, premierul a fost aşteptată de zeci de membrii şi simpatizanţi PSD, care s-au arătat iritaţi de prezenţa presei. ”Aşa faceţi cu toată lumea? M-aş bucura să fiţi atât de echidistanţi”, a spus primarul din Teiuş, Mirel Hălălai, fratele prefectului Dănuţ Hălălai. ”Întoarceţi-vă cu spatele, băieţi”, a spus un alt participant. 

Premierul Viorica Dăncilă vizitează joi, în ziua Summitului european de la Sibiu, două judeţe vecine, Alba şi Cluj. Dăncilă a stat în noaptea de miercuri spre joi într-un hotel de 4 stele din Alba Iulia. Surse din PSD susţin că s-a negociat până în ultimul moment prezenţa premierului la Sibiu. Alba Iulia se află la o distanţă de circa 70 de km de Sibiu, distanţa dintre cele două oraşe fiind parcursă în maxim o oră. Dăncilă a ajuns miercuri seara la Alba Iulia şi a înnoptat la hotelul Parc din centrul oraşului.

Joi dimineaţa, premierul s-a întâlnit cu mai mulţi reprezentanţi ai PSD Alba, ai Instituţiei Prefectului Alba şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, la hotelul din Alba Iulia unde a înnoptat. În jurul orei 11.30 a plecat spre Cluj-Napoca şi a revenit la Alba Iulia în cursul după-amiezii.

”Am fost de mai multe ori la Alba, e o vizită de lucru, mă întâlnesc cu oameni implicaţi în proiecte europene, oameni care au făcut investiţii pe bani guvernamentali şi cu oameni din partid. Azi voi fi şi la Cluj şi la Alba. Revin după amiază la Alba. Nu merg la Sibiu, merge doar preşedintele. Am avut mai multe solicitări de la omologi din state europene, am declinat aceste reuniuni bilaterale în care să continuăm dialogul început în diverse state. Nu era oportun să am întâlniri bilaterale cu premieri în timpul summitului. Cu liderii PES am vorbit, e o reuniune normală înaintea unui summit UE informal, am discutat cu domniile lor, am preferat să vin azi în teritoriu să discut cu oamenii să vedem ce mai putem face pentru această regiune”, a spus Viorica Dăncilă.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite