VIDEO Traficant internaţional de droguri prins în flagrant în Alba, condamnat la închisoare cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Un traficant de droguri, surpins în flagrant într-o benzinărie din oraşul Teiuş, judeţul Alba, în timp ce încarca să vândă droguri a fost condamnat la închisoare cu suspendare. Decizia a fost pronunţată la Tribunalul Alba şi nu este definitivă.

Inculpatul Viţa Ionică este judecatpentru săvârşirea infracţiunilor de trafic ilicit de droguri de risc, introducere în ţară fără drept de droguri de risc şi consum illicit de droguri de risc. Bărbatul a fost condamnat la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de 2 ani şi 6 luni.

”Dispune restituirea către inculpat a tabletei marca Samsung, a unui telefon mobil marca LG şi a unui telefon mobil marca Nokia. În baza art. 16 din Legea nr. 143/2000 coroborat cu art. 112 alin. (1) lit. b), e) şi f) C.pen. dispune confiscarea următoarelor bunuri: - 251 grame de cannabis - 584,8 grame rezină de cannabis - autoturism marca Renault Laguna cu nr. de înmatriculare 8919CCB - suma de 7000 lei. Dispune distrugerea drogurilor în privinţa cărora s-a luat măsura de siguranţă a confiscării speciale”, se afirmă în minuta deciziei de la Tribunalul Alba.

Potrivit DIICOT, în cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2016, inculpatul Viţa Ionică, în vârstă de 36 de ani, a comercializat cantităţi insemnate de cannabis şi rezina de cannabis, respectiv droguri de risc unor tineri de pe raza judeţelor Caras Severin, Satu Mare, Cluj, Alba şi Salaj contra unor sume cuprinse între 30.000-50.000 lei/kilogram.

În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că în cursul anului 2016, inculpatul  Viţa Ionică a achiziţionat din Spania autoturisme second-hand contra unor sume cuprinse între 100-1.000 euro, în care a disimulat diferite cantităţi de cannabis şi rezină de cannabis. Ulterior, autoturismele erau  introduse în ţară şi vândute la preţuri cuprinse între 5.000-10.000 euro, în realitate plata făcându-se pentru cantitatea de droguri achiziţionată. Din cercetări a rezultat că aceste cantităţi de droguri care erau introduse în ţară prin intermediul autoturismelor second-hand erau valorificate unor persoane de pe raza judeţelor Caraş Severin, Alba şi Sălaj.

La data de 23.12.2016 inculpatul Viţa Ionică a intrat în ţară cu un  autoturism înmatriculat în Spania, prin punctul de frontieră Cenad, jud. Arad, având disimulat în spaţiul destinat roţii de rezervă cantitatea de aproximativ 600 grame haşiş. La aceeaşi dată, în jurul orelor 20:00, în timp ce se afla în incinta unei benzinării din oraşul Teiuş, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sălaj  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sălaj l-au surprins în flagrant pe inculpatul Viţa Ionică în timp ce oferea spre vânzare cantitatea de droguri în schimbul sumei de 18.000 lei.

Decizia de condamnare cu suspendare a fost pronunţată la Tribunalul Alba, la sfârşitul lunii mai, dar poate fi contestată la Curtea de Apel.

Citiţi şi:

VIDEO Cum se circulă în sensul giratoriu. Regulile de calvar pentru mulţi şoferi, explicate cât mai simplu

Ce înseamnă calul-putere şi cum se calculează. Istoria unităţii care măsoară forţa motoarelor

Imaginile dezastrului la mina Haneş din Apuseni: poluare şi clădiri abandonate, distruse de hoţi FOTO

Armele dacilor. Cum arătau falxul şi pumnalul sica, celebrele obiecte de luptă care au băgat spaima în soldaţii romani

Femeia care a stat trei ani să coasă tot Luceafărul pe o pânză uriaşă: „Mă trezeam noaptea şi continuam să cos“

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite