VIDEO Premierul Dacian Cioloş, abordat la Alba Iulia pe tema poluării industriale din Sebeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul a primit un memoriu din partea Asociaţiei Prima Natura. Foto: Daniel Bloss
Premierul a primit un memoriu din partea Asociaţiei Prima Natura. Foto: Daniel Bloss

Premierul Dacian Cioloş a sosit luni dimineaţă la sediul Primăriei Alba Iulia unde participă la o întâlnire cu reprezentanţi ai instituţiei, Consiliului Judeţean şi Prefecturii. La intrarea în clădire, Cioloş a fost abordat de reprezentanţi ai asociaţiei Prima Natura din Sebeş care a organizat mai multe proteste împotriva poluării din oraş.

Reprezentanţii Asociaţiei i-au înmânat premierului un memoriu prin care solicită rezolvarea problemei privind poluarea de la Kronospan. Cioloş a luat documentul şi a promis că va avea o discuţie pe aceasă temă cu ministrul Mediului, Cristina Palmer.

Societatea civilă din Sebeş nu renunţă la ”bătălia” pe care o duce cu instituţiile statului şi compania Kronospan pentru a demonstra că activitatea economică de pe platforma industrială poluează grav oraşul din judeţul Alba. Ultimul protest a avut loc în 14 februarie 2016.

Reprezentanţii Kronospan Sebeş au acţionat în judecată liderii protestelor de la Sebeş pe care îi acuză de prezentarea distorsionată a situaţiei. La Sebeş a avut loc inclusiv o întâlnire cu parlamentarii de Alba, dar situaţia nu a fost reglementată.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite