VIDEO Prefectul de Alba a depus jurământul prin videoconferinţă. Mesajul transmis de premier celor 15 prefecţi şi subprefecţi numiţi de Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul Nicolae Albu a depus jurământul prin sistemul de videoconferinţă
Prefectul Nicolae Albu a depus jurământul prin sistemul de videoconferinţă

Noul prefec de Alba, Nicolae Albu, a fost instalat miercuri, 11 decembrie 2019, în funcţie. Depunerea jurământului a avut loc prin sistemul de videoconferinţă, la sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor aflându-se ministrul Marcel Vela, iar, la final, premierul Ludovic Orban.

Noul prefect de Alba, Nicolae Albu, a depus jurământul la sediul instituţiei prin sistemul de videoconferinţă, alături de ceilalţi prefecţi şi subprefecţi din ţară numiţi în şedinţa de Guvern din 10 decembrie. 

Hotărârile adoptate de Guvern au fost citite de ministrul Administraţiei şi Internelor, Marcel Vela, după care fiecare prefect şi subprefect a depus jurământul. La final au fost prezenţi şi vicepremierul Raluca Turcan şi premierul Ludovic Orban, acesta din urmă adresând şi un mesaj prefecţilor şi subprefecţilor. Orban le-a cerut să aplice programul de guvernare, să acţioneze strict în interesul cetăţeanului şi să vegheze la respectarea legalităţii actelor emise de administraţiile locale.

”Vă rog să acordaţi atenţie specială modului în care forţele de ordine, poliţia, jandarmeria, pompierii, acţionează în interesul cetăţeanului. De când a fost instalat acest Guvern există o schimbare majoră în ceea ce priveşte funcţia publică şi implicarea oamenilor care exercită funcţii de demnitate publică. Nu există oră din zi în care să existe vreo scuză pentru ca vreun reprezentant al Guvernului sau un om care deţine o funcţie publică să nu fie la dispoziţia cetăţeanului, să nu acţioneze pentru îndeplinirea misiunii pe care o desfăşoară”, le-a spus Ludivic Orban celor 13 prefecţi şi 2 subprefecţi care au depus jurământul.

prefect alba alba

Noul prefect de Alba, Nicolae Albu are 48 de ani, este absolvent al unei facultăţi de drept şi are un master în drept administrativ şi proceduri notariale. Este absolvent al facultăţii de drept din cadrul Universităţii Europene ”Drăgan” din Lugoj, unde a fost coleg cu ministrul Marcel Vela. Albu mai deţine un master în Drept Notarial şi Proceduri. Până să fie numit prefect a lucrat la Poşta Română, unde a deţinut funcţii de inspector sau chiar director (pentru o perioadă de 4 ani).

”(...) Activitatea mea o să fie bazată pe jurământul depus astăzi: o să încerc să avem o colaborare cât mai bună cu instituţiile centrale, judeţene şi locale, iar toate aceste lucruri trebuie să se bazeze pe activitatea noastră în folosul cetăţeanului. Vă mulţumesc foarte mult şi, dacă îmi permite domnul preşedinte (Ion Dumitrel - preşedintele CJ Alba) să îl plagiez: La muncă!”, a spus în faţa directorilor de instituţii deconcentrate noul prefect al judeţului Alba.

Nicolae Albu a fost timp de 4 ani lider sindical şi vicepreşedinte la nivel naţional al sindicatului poştaşilor. Este consilier judeţean (la care va renunţa din motive de incompatibilitate) şi a deţinut o funcţie de conducere în PNL Alba. Soţia acestuia, Mihaela Maria Albu, a deţinut funcţia de prefect al judeţului în 2017 şi lucrează tot în Instituţia Prefectului.

La capitolul avere şi venituri viitorul prefect deţine o casa şi un teren în Alba Iulia, are un credit de aproximativ 31.000 de euro la o bancă, dar şi următoarele venituri (salarii sau indemnizaţii): 10.998 lei de la Consiliul Judeţean Alba, 6.000 lei de la ATOP, 15.354 de la Sindicatul Liber Poşta Română şi 51.680 lei – de la Compania Naţională Poşta Română.

Citiţi şi:

 

Încă un dosar „greu“ rămâne fără interceptările SRI. Rechizitoriul unei grupări acuzată de contrabanda cu aur, admis fără măsurile de supraveghere

 

VIDEO Scandal la Kronospan Sebeş. Protestatari din Diaspora au identificat cu camion suspect încărcat cu lemne şi au chemat poliţia

 

Concursuri cu „cântec“ la Primăria Alba Iulia. ANFP contestă în justiţie acte prin care s-au ocupat două funcţii publice

   

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite