VIDEO Femeie salvată în ultimul moment de furia apelor. Viituri în mai multe sate din Alba în urma ploilor puternice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potopul care s-a abătut marţi seara asupra zonei de est a judeţului Alba a provocat inundaţii puternice în mai multe localităţi de pe raza comunelor Şona, Jidvei, Sâncel şi Fărău. O femeie a fost salvată în ultimul moment de către doi vecini.

Viiturile formate au inundat drumuri şi au intrat în zeci de locuinţe. Satul Sânmiclăuş, comuna Şona, era la ora 22.30, aproape complet blocat de aluviunile aduse de ape.

Alimentarea cu energie electrică este întreruptă în zonă, iar nivelul apei a depăşit podeţele din localitate. Oamenii din localitate sunt speriaţi şi încearcă din răsputeri să îşi protejeze gospodăriile. 

Inundaţii serioase au avut loc şi la Sâncel, în satul Feisa din comuna Jidvei, la Bucerdea Grânoasă, parţial la Blaj, dar şi la Sânbenedic, comuna Fărău, ultimul sat fiind situat în bazinul râului Mureş şi nu al Târnavei ca celelalte localităţi afectate.

Femeie salvată de vecini de furia apelor (min. 1.40). Sursa video: Facebook/ Zolty Milik

La Sânbenedic o femeie a fost salvată în ultimul moment din calea apelor de către doi vecini, care au intrat în apa până la brâu şi au scos-o din casă. Femeia ar fi rămas blocată în casă, între lemne, după ce apele au distrus un perete al locuinţei.

Satul Sânmiclăuş este blocat de ape

Primăria Jidvei a chemat, marţi seara, oameni pentru a sprijini autorităţile: ”Avem nevoie de ajutorul dvs. pentru a da o mână de ajutor locuitorilor din satul Feisa. În urma inundaţiilor, o parte dintre aceştia au fost afectaţi deoarece apa le-a intrat în case si pivniţe. Cei care vor sa ajute, să vina echipaţi în faţa primăriei”. O viitură puternică s-a înregistrat şi în comuna Crăciunelu de Jos.

Inundaţii devastatoare au avut loc în noaptea de luni spre marţi în municipiul Aiud, unde 8 străzi au fost acoperite de ape şi zeci de case inundate.

Citiţi şi:

 

FOTO VIDEO Minute de panică la Aiud. Momentul în care o familie a fost evacuată de pompieri din calea apelor

 

FOTO VIDEO Inundaţiile de la Aiud afectează şi platforma industrială. Incinta firmei Prebet este sub ape

 

FOTO VIDEO Inundaţii puternice la Aiud. Apa a ieşit pe opt străzi. Familie evacuată de pompieri. Mesaj RO-ALERT transmis oamenilor. Circulaţia feroviară, blocată

 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite