VIDEO Cum a fost aplaudat fostul preot Cristian Pomohaci, de mii de oameni, la festivalul de folclor de la Jina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Pomohaci a susţinut duminică, la Jina, în Sibiu, primul concert de muzică populară după decizia de caterisire a acestuia luată de Consistoriul Eparhial de la Alba Iulia. Fostul preot acuzat de racolare de minori în scopuri sexuale a fost primit aplaudat frenetic de miile de participanţi la festival.

Cristian Pomohaci a susţinut, duminică, un concert de muzică populară de aproximativ 40 de minute la festivalul "Sus pe muntele din Jina". Este primul concert la care a participat preotul-vedetă după scandalul mediatic în care a fost implicat în ultima perioadă. Pomohaci este acuzat de racolare de minori în scopuri sexuale după publicarea unei înregistrări audio din acre rezultă că i-ar fi făcut avansuri nepotrivite unui minor de 17 ani.

Între timp, pe internet au fost publicate mai multe videoclipuri din concertul susţinut de preotul caterisit la Jina. Din comentariile publicate rezultă că vedeta de la Moşuni are foarte mulţi susţinători, chiar dacă se confruntă cu acuzaţii foarte grave care i-ar putea aduce chiar şi o răspundere penală.

”Doamne da putere parintelui sa poata duce aceasta cruce. Amin!”, ”Să nu cedaţi Părinte Cristian în faţa Satanei!”, ”Te iubim parinte”, ”Vocea şi harul de a cânta nu-l poate lua numai Dumnezeu”, ”Parinte Cristian Pomohaci cum să ai tihnială când ai fost vândut ca şi Cristos de farisei”, ”Felicitări şi mulţumiri pentru invitatul special”, sunt câteva dintre mesajele postate de susţinătorii preotului. Pomohaci are numeroşi susţinători în continuare, peste 300 de oameni venind la Alba Iulia la momentul la care a fost chemat pentru a da explicaţii în legătură cu scandalul în care a fost implicat.

Zeci de admiratori care au urcat pe scenă, unii împreună cu copiii, i-au dăruit flori fostului preot de la Moşuni. Printre cei care au urcat pe scenă şi i-au dat flori s-a aflat şi un tânăr preot din Sibiu, care nu a purtat sutană. Pomohaci a făcut şi dedicaţii pentru preotul din comuna Jina, care însă nu a fost de faţă. "Daţi-mi voie să fac o dedicaţie specială slujitorului sfântului altar care slujeşte aici, în Jina, părintelui dumneavoastră. Să-i sărut mâna sfinţită şi să-i spun prin intermediul cântecului lui Cristian Pomohaci: toată casa are o cruce, numa cine poate o duce", a spus de pe scenă fostul preot. 

Fostul preot a cântat şi glumit 40 de minute cu cei prezenţi, dar a refuzat să dea declaraţii jurnaliştilor. Un grup de fani ai lui Pomohaci l-a protejat pe acesta la urcarea şi coborârea de pe scenă. La festivalul "Sus pe muntele din Jina" au fost prezenţi sâmbătă şi duminică aproximativ 10.000 de oameni. 

image

Preotul Cristian Pomohaci, acuzat că a racolat un minor în scopuri sexuale, a fost exclus din biserică în urma unei decizii a Consistoriul Eparhial din cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia, decizia fiind executorie, dar poate fi contestată în termen de 15 zile la Mitropolia Ardealului de la Sibiu.  "În urma judecării cazului părintelui Pomohaci, Consistoriul Eparhial s-a pronunţat şi a decis caterisirea părintelui Cristian Pomohaci, adică pierderea preoţiei pentru totdeauna şi a posibilităţii de a ocupa un post în activităţile bisericeşti. Decizia a fost aprobată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, este executorie, dar nu irevocabilă. Poate fi atacată în termen de 15 zile la Mitropolie", a declarat, vineri, 28 iulie, părintele Oliviu Botoi, consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat dosarul deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, în care preotul Cristian Pomohaci este acuzat de infracţiuni de racolare de minori în scopuri sexuale. Sesizarea a fost făcută după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare audio în care preotul Cristian Pomohaci i-ar fi promis unui adolescent că îl va plăti dacă va întreţine relaţii sexuale cu el. Spre finalul înregistrării, cel care se presupune a fi preotul Pomohaci, îi spune băiatului că între ei doi a fost, de la bun început, "ceva special", amintindu-i cum s-au întâlnit. Cristian Pomohaci a slujit la Parohia Moşuni din judeţul Mureş, care aparţine de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia. 

Citiţi şi:

Cristian Pomohaci a fost caterisit. Preotul a fost exclus din Biserica Ortodoxă Română şi nu mai poate sluji la altar

FOTO VIDEO Reportaj din mijlocul enoriaşilor care îl susţin pe preotul Cristian Pomohaci: „Este nevinovat. S-a dat verdictul înainte de judecată“

 

AUDIO Preot celebru în Ardeal, acuzat că ar fi încercat să corupă sexual un tânăr. „Facem sex, te plătesc pentru sex“

 

Preotul Cristian Pomohaci, acuzat că a încercat să corupă sexual un minor, oprit de la slujire pentru 30 zile. Vedeta din Moşuni respinge acuzaţiile

 

Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia cercetează cazul preotului Pomohaci, acuzat că a încercat să corupă sexual un minor

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite