Veteran de război, decedat cu o zi înainte să împlinească 105 ani. Gavrilă Bârluţ a luptat până în Caucaz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Veteranul a decedat cu o zi înainte să împlinească 105 ani. Foto: Cercul Militar Alba
Veteranul a decedat cu o zi înainte să împlinească 105 ani. Foto: Cercul Militar Alba

Cel mai în vârstă veteran de război din Alba, născut în 1917, a murit marţi, 5 aprilie 2022, cu o zi înainte de a împlini 105 ani. Gavrilă Bîrluţ va fi înmormântat cu onoruri militare.

"S-a stins în această dimineaţă (marţi - n.r.), la ora 9.30, cel mai în vârstă veteran de război din judeţul Alba, moş Gavrilă Bîrluţ, din Galda de Jos. Ne pregăteam să îl sărbătorim chiar mâine, când urma să împlinească 105 ani. Starea lui de sănătate era bună. În iarnă avusese o intervenţie chirurgicală dificilă şi îşi revenise complet", a anunţat Petruţa Pop, şefa Cercului Militar Alba.

Gavrilă Bârluţ s-a născut în data de 6 aprilie 1917 la Mogoş şi a fost încadrat în primăvara anului 1941 la Batalionul 3 Vânători de munte Brad. A fost telefonist şi şofer, având misiunea de a transporta răniţii la spital. Alături de camarazii săi a plecat apoi în campania din Rusia, ajungând până la Caucaz. 

Veteranul va fi înmormântat cu onoruri militare de către un pluton al Batalionului 136 Geniu "Apulum".

Marţi este înmormântat, tot cu onoruri militare, ultimul veteran de război din comuna Valea Lungă, Aurel Rusu, care împlinise în vara anului trecut 100 de ani. 

Vă mai recomandăm:

 

Meşteşugul pierdut al moţilor din Apuseni. Cum se obţinea piatra de var, nelipsită din gospodării VIDEO

 

Curtea de Apel Alba Iulia, despre Raed Arafat: „Poziţia de secretar de stat la MAI nu e suficientă pentru a fi şef la DSU”

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite