Vârf de sezon pe pârtiile de schi din Alba. În masivul Şureanu au loc Serbările Zăpezii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pârtie de schi în masivul Şureanu
Pârtie de schi în masivul Şureanu

Weekend cu distracţie pe pârtiile din Alba, la Arieşeni şi în Şureanu. Este zăpadă suficientă şi vremea se anunţă bună pentru schi. Încă un prilej să vă pregătiţi echipamentele pentru sporturile de iarnă şi hainele groase, pentru un sejur reuşit la munte. La Şureanu are loc evenimentul Serbările Zăpezii.

La Şureanu, zăpada este excelentă, iar pârtiile, impecabil pregătite, mai ales că vor fi Serbările Zăpezii, în weekend. Drumul de la lacul Oaşa la pârtii se prezintă acceptabil, dar sunt necesare lanţurile pentru anvelopele maşinilor. Stratul de zăpadă bătătorită măsoară peste 50 cm grosime, iar cel în afara pârtiilor, circa 150 cm. Întrucât a nins din abundenţă în ultimele zile, zăpada este încă proaspătă, afânată, uşor de abordat pe schiuri sau snowboard. Zonele de off-piste sunt excelente, acum, pentru freeride.

 La Arieşeni, sezonul continuă cu succes după ninsorile din ultimele zile, care au crescut considerabil stratul de zăpadă pe pârtii. O altă veste îmbucurătoare este că vremea va fi frumoasă, cu cer parţial noros, aşadar condiţiile de schi continuă să fie, la Arieşeni, foarte bune.

Vârful de sezon, la Şureanu, va fi atins în zilele care urmează (perioada 10-16 februarie 2017), atât pentru că

image

vor fi Serbările Zăpezii în weekend, cât şi pentru faptul că zăpada este excelentă, iar pârtiile, impecabil pregătite. În plus, drumul de la lacul Oaşa la pârtii se prezintă acceptabil (dar, atenţie, sunt obligatorii lanţurile), iar vremea se va menţine rece. Pe scurt, sunt veşti bune la Şureanu, pentru zilele ce vor urma. Pentru informaţii adiţionale şi webcam-uri live, intraţi pe site-ul www.schisureanu.ro

Serbările Zăpezii, ajunse anul acesta la cea de-a V-a ediţie, vor avea loc între 10-12 februarie 2017. Totul va începe vineri, la ora 16.00, cu un after ski party, cu muzică şi foc de tabără. Sâmbătă vor avea loc concursuri de schi, snowboard şi snowmobil, vor fi oferte de lecţii de schi şi snowboarding în cadrul şcolii „Paşi Liberi”, precum şi coborâri cu torţe pe pârtii, foc de tabără şi artificii. Serbările se vor încheia duminică, la ora 14.00. Acces unic spre pârtii: Sebeş – Şugag – lacul Oaşa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oaşa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Şureanu (DJ 704). Distanţă faţă de Sebeş: 82 km, care pot fi parcurşi în aproximativ 2 h (fără popasuri).

Starea drumului lacul Oaşa – Domeniul Schiabil Şureanu (18 km): este deszăpezit, lărgit şi prezintă suficiente refugii, dar sunt absolut necesare lanţurile. Astfel, veţi evita crearea oricărui ambuteiaj, iar controlul pe coborâre şi pe urcare va fi optim.

La Arieşeni, sezonul continuă cu succes după ninsorile din ultimele zile, care au crescut considerabil stratul de zăpadă pe pârtii. O altă veste îmbucurătoare este că vremea va fi frumoasă, cu cer parţial noros, aşadar condiţiile de schi continuă să fie, la Arieşeni, foarte bune.

image

Acces: Alba Iulia – Abrud – Câmpeni (DN 74 A) – Albac – Arieşeni (DN 75). Distanţă faţă de Alba Iulia: 120 km, care pot fi parcurşi în aproximativ 2 h 30 minAcces: Alba Iulia – Abrud – Câmpeni (DN 74 A) – Albac – Arieşeni (DN 75). Distanţă faţă de Alba Iulia: 120 km, care pot fi parcurşi în aproximativ 2 h 30 min. Starea drumului: este accesibil oricărui tip de autovehicul.

Pârtii, strat de zăpadă şi instalaţii de cablu: zăpada, pe cele două pârtii de la Arieşeni, se menţine remarcabil de bine pentru perioada anunţată. Pentru actualizări zilnice, urmăriţi camera web de la baza pârtiilor. Meteo şi vizibilitate pe pârtii: conform prognozelor meteo, nu va mai ninge la Arieşeni. Vremea va fi stabilă, înnorări temporare şi temperaturi cuprinse între -8 şi 0 grade Celsius. Vizibilitatea pe pârtii nu va fi afectată. Servicii: asistenţă Salvamont la baza pârtiilor; şcoală de schi & snowboard la baza pârtiilor; centre de închirieri schiuri & plăci la baza pârtiilor; restaurante şi unităţi de cazare la baza pârtiilor şi în staţiune.

sursa: Florian-Rareş Tileagă, monitor şcoala de schi „Paşi Liberi”, Şureanu

Citiţi şi:

Alba Iulia, transfigurată de ciumă la începutul anilor 1700. Blestemul bolii asupra celor care au proiectat Cetatea

Primele curse cu maşini organizate în România acum un secol. Raliul Feleacului era cunoscut în toată Europa

Semnificaţia semnalelor de alarmare a populaţiei. Care sunt tipurile de alarmă şi cât durează fiecare sunet acustic

Studentul român care luptă să ajungă în Antarctica. Documentarul TV realizat în stilul faimoaselor producţii BBC

Românul care produce chipsuri naturale, fără urmă de E-uri. „Consider că este loc pentru toată lumea pe piaţă“

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite